ΞΑΝΘΗ. Έξαρση κρουσμάτων εμπορίας & χρήσης ναρκωτικών      

Το θέμα της έξαρσης της εμπορίας και χρήσης ναρκωτικών στην Ξάνθη φέρνει ο βουλευτής της Χ.Α. Γιάννης Λαγός ρωτώντας σχετικά τους συναρμόδιους Υπουργούς.

Ναρκωτικά στην Ξάνθη. Ένα θέμα που καίει την καθημερινότητα της πόλης.

Παρά της φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού της Ασφάλειας της Ξάνθης και τα πολύ θετικά αποτελέσματα στο κυνήγι των ναρκωτικών στην Ξάνθη,  σε σχέση πάντοτε με τον λιγοστό αριθμό του προσωπικού, των μέσων που διαθέτει, της χαμηλής οικονομικής απολαβής του, την κόπωση λόγω φόρτου εργασίας     η μάστιγα που ακούει στο όνομα ναρκωτικά δεν λέει να κοπάσει με αποτέλεσμα να καταγράφεται η αγωνία στους Ξανθιώτες.

Για τον λόγο αυτόν η Χ.Α., μιας και απουσιάζουν από την καθημερινότητα της Ξάνθης οι κυβερνητικοί βουλευτές, ρωτούν σχετικά τους συναρμόδιους Υπουργούς.

Ας ελπίσουμε ότι οι αρμόδιοι Υπουργοί δεν θα αρκεστούν μόνο σε μία τυπική απάντηση πρός τον βουλευτή που ρωτά, αλλά θα θωρακίσει την Ξάνθη με προσωπικό και μέσα για την καλλίτερη προστασία της.

Α.Π.             

 

Την τελευταία περίοδο παρατηρούνται και ανακοινώνονται κρούσματα εμπορίας και χρήσης ναρκωτικών ουσιών που ενδεχομένως εισάγονται από όμορες χώρες ή όπως έχει παρατηρηθεί στην Αθήνα χρησιμοποιούνται κάποιες φορές σαν «βαποράκια» οι λαθρομετανάστες. Τα εν λόγω κρούσματα έχουν θορυβήσει την τοπική κοινωνία που παρατηρεί με ανησυχία τον εντοπισμό αυτών των ακραίων παραβατικών συμπεριφορών που σε συνδυασμό με την ελλιπή αστυνόμευση καθιστούν την καθημερινότητα στην πόλη λιγότερο ασφαλή ιδιαίτερα για τους νέους είτε είναι μαθητές είτε φοιτητές.

                      Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί :

1)Πως έχει σχεδιάσει και πως αντιμετωπίζει τα εν λόγω φαινόμενα η αστυνομία και οι υπηρεσίες της ;

2)Πόσοι Έλληνες ή αλλοδαποί έχουν συλληφθεί από την αρχή του 2015 σε σχετικές υποθέσεις με εμπορία, εισαγωγή ή χρήση ναρκωτικών ουσιών ;

 

Αθήνα, 26/9/2016

Ο ερωτών βουλευτής

Ιωάννης Λαγός

Βουλευτής Β’ Πειραιώς

Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή