Έχουμε γράψει και πει πολλές φορές ότι ο Αλέξανδρος Κυριακίδης από την μέχρι τώρα πορεία του στην αυτοδιοίκηση, δεν ακούστηκε ότι ακούμπησε στο «μέλι» και το δημόσιο χρήμα. Παρ όλα αυτά στο εφετείο του επιβλήθηκε ποινή τριών μηνών για την περιβόητη υπόθεση της ΕΑΠΑΞ η οποία μετά τους ελέγχους που έγιναν για το διάστημα που ο Αλέκος Κυριακίδης δεν ήταν πρόεδρος, αφού ανέλαβε τα καθήκοντα του μεταγενέστερα, το δικαστήριο αποφάσισε να του επιβάλλει την ποινή 3ών μηνών χωρίς αναστολή κάτι που ο ίδιος βρίσκει άδικο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πήγε να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά, αλλά κάηκε και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μηνύσει τον δήμο πολύ πριν αναβαθμιστεί σε αντιδήμαρχο γιατί ο δήμος δεν ανέλαβε τα χρέη της ΕΑΠΑΞ όπως γινόταν και τα χρέη της ΕΑΠΑΞ, είναι φορτωμένα στον ίδιο.

Στην τελευταία μας συζήτηση ήταν ξεκάθαρος. «Δεν θα κάνω πίσω θα συνεχίσω την μήνυση μου μέχρι το τέλος και δεν την αλλάζω για το αντιδημαρχιλίκη, όπως κακώς ακούστηκε. Εγω ήμουν ξεκάθαρος με τον δήμαρχο. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο».

Σε αναμονή λοιπόν των εξελίξεων.