Μέτρησαν το πολιτικό κόστος Τσίπρας, Φίλης και έκαναν πίσω. Ενισχυμένος ο Καμμένος

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

 

Από αυτά που λέχθηκαν μετά την συνάντηση της ηγεσίας της κυβέρνησης με την ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος (άσχετα από όσα εμείς ακούσαμε),  είναι ξεκάθαρο ότι ο Τσίπρας και ο Φίλης κατάλαβαν ότι δεν τους «παίρνει» να έχουν απέναντι τους την Εκκλησία της Ελλάδος για αυτό και έβαλαν νερό στο κρασί τους.

Προφανώς οι δύο ακτιβιστές, δεν πήραν ακόμη είδηση ότι έχουν να κάνουν με έναν λαό ο οποίος είναι άρρηκτα δεμένος με την εκκλησία και την ορθοδοξία.

Το είχαμε γράψει από την αρχή της προσπάθειας του Τσίπρα και του Φίλη να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, ότι το θέμα ορθοδοξία μπορεί να «πουλάει», όμως δεν είναι για πολιτική εκμετάλλευση.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν υπολόγιζαν πώς αυτή η κόντρα με την εκκλησία και τα πιστεύω του Ελληνικού λαού, θα είχε τόσο μεγάλο πολιτικό κόστος και φυσικά αυτός είναι ο λόγος που έβαλαν νερό στο κρασί τους.

Από όλη την ιστορία ο Π. Καμμένος φαίνεται να βγαίνει ποιο ενισχυμένος, άσχετα αν δεν απαίτησε την παραίτηση Φίλη,  φαντάζομαι ότι η απομάκρυνση Φίλη με τον ανασχηματισμό, θεωρείται δεδομένη.

Ο Πάνος Καμμένος με την «πλάτη» της ορθοδοξίας και τις σταθερές του θέσεις για το ζήτημα, εκτιμούμαι ότι βγαίνει ποιο ενισχυμένος και οι όποιες δεύτερες σκέψεις του Τσίπρα αντικατάστασης του με τον Λεβέντη μάλλον, μετά από την συνάντηση, πάνε σε δεύτερο και τρίτο χρόνο.