Διάβασα με προσοχή, όση μπορεί να διαθέτει κάποιος, όταν δεν γνωρίζει τον τρόπο έκφρασης των αριστερών, την ανακοίνωση της ΛΑΕ Ξάνθης, η οποία λέει ότι προχώρησε συναινετικά στην κατανομή των υπευθυνοτήτων στα μέλη της.

Για να καταλάβω δηλαδή υπάρχει κάποιος υπεύθυνος που κατανέμει τις αρμοδιότητες ή ο καθένας παίρνει ότι πόστο θέλει συναινετικά και ποιος ακριβώς συναινεί;

Όμως αυτός ο τρόπος έκφρασης δεν είναι κατανοητός. Οι απλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν αυτόν τον λόγο, τον θεωρούν ξύλινο, άλλωστε αυτό φαίνεται και στην πράξη αφού είναι συγκεκριμένος ο αριθμός των μελλών και δεν αυξάνεται.

Το ίδιο συμβαίνει και με το ΚΚΕ, το ίδιο με την ΑΝΤΑΡΣΙΑ, Το ίδιο με άλλα μικρότερα  αριστερά κόμματα.

Πιστεύουν κάποια πράγματα που είναι στην δική τους φιλοσοφία, όμως, χωρίς να συμπλέουν μαζί τους  σε κάτι κατανοητό οι πολίτες.

Το ερώτημα είναι  πώς θα αναλάβουν την διακυβέρνηση του τόπου;

Είναι δυνατόν τα αριστερά κόμματα να αριθμούν στην Ελλάδα πολλά χρόνια οργανωμένης παρουσίας και να μην προστίθενται νέα πρόσωπα, νέοι ψήφοι για να διεκδικήσουν την εξουσία;

Εκτός αν δεν προσβλέπουν στην ανάληψη της διακυβέρνησης με τις εκλογές και υπάρχει κάτι άλλο πίσω από την παρουσία τους και προσπαθούν να το σκεπάσουν με συνθήματα και όμορφα λόγια ανάμεσα σε ακαταλαβίστικες προτάσεις.

Βέβαια σε αυτήν την αναφορά δεν θα λάβουμε υπ όψη τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση, έτσι όπως τουλάχιστον γίνονται αντιληπτά κάποια συνθήματα από τον λαουτζίκο, με την αριστερά.

Αν φύγει από μέσα το ΠΑΣΟΚ και οι διάφορες αναρχικές ομάδες, τότε σίγουρα θα ξαναγυρίζει στο 3% και θα παραμείνει ένα κλασικό αριστερό Ελληνικό κόμμα που δεν νοιάζεται να κυβερνήσει τον τόπο με ομαλό τρόπο..