Οδός Ηλιουπόλεως. Η Οδύσσεια μιας μητέρας με καροτσάκι

 

Σε καθημερινό Γολγοθά και μία Οδύσσεια χωρίς τέλος βιώνει  μία μητέρα που μένει στην οδό Ηλιουπόλεως και είναι αναγκασμένη να κάνει τον σταυρό της όταν αποφασίσει να βγει από το σπίτι της έχοντας το μόλις το μερικών μηνών παιδί της μέσα στο καροτσάκι.

Η ώρα είναι κότα στις 10 το πρωί της Παρασκευής και η xanthitimes.gr παρακολουθεί τον Γολγοθά της νεαρής μητέρας που είναι αναγκασμένη να κινηθεί με το καροτσάκι στο δεξί πεζοδρόμιο της οδού Ηλιουπόλεως.

Ο δρόμος έχει μεγάλη κίνηση οχημάτων και η ιδέα να κατέβει στο οδόστρωμα γιατί ο δήμος έβαλε μεν τους δύο κάδους στην εσοχή που έκανε για να μην βρίσκονται στο οδόστρωμα, αλλά έκοψε τελείως το πεζοδρόμιο και οι μητέρα σπρώχνοντας το καροτσάκι μπαίνει στο δίλημμα να κατέβει στο οδόστρωμα ή να περάσει πίσω από τους κάδους μέσα από ένα οικόπεδο με χώματα, λάσπες και κλωνάρια.

Όταν όμως αποφασίζει να κατέβει στο οδόστρωμα το πεζοδρόμιο είναι ψηλό που είναι αδύνατο να κατεβάσει το καροτσάκι στο οδόστρωμα. Αυτό την κάνει να αλλάξει γνώμη και

επιλέγει την λύση της κίνησης πίσω από τους κάδους μέσα στα χορτάρια και τις λάσπες.

Αφού περνά το πρώτο εμπόδιο, ανακαλύπτει ότι σε μερικά μόλις μέτρα υπάρχει πάνω στο πεζοδρόμιο ένα άλλος κάδος της ανακύκλωσης αυτή την φορά.

Τον τρόπο τον έμαθε πλέον περνά πίσω από τον κάδο ανακύκλωσης.

Δυστυχώς όμως, όταν προσπάθησε να κατέβει από το πεζοδρόμιο για να συνεχίσει τον δρόμο της, η ράμπα που κάποιος κάποτε κατασκεύασε, ήταν σπασμένη και παραλίγο α σπάσει το καροτσάκι που είχε μέσα το μωρό της.

Αυτή η εικόνα καταγράφεται σχεδόν σε όλα τα πεζοδρόμια της πόλης.

Ο δήμος την αποδέχεται και αδυνατεί να λύσει το πρόβλημα, όπως και στην 40 εκκλησιών που χρειάζεται μία πολύ μικρή παρέμβαση για να μην σπάνε τα ποδάρια τους οι πεζοί, αλλά όμως έχει μακρόπνοα σχέδια για την πόλη.

Εδώ χωράει το χιλιοειπωμένο. Ας αφήσει η δημοτική αρχή τα μεγαλόπνοα σχέδια και ας πιαστεί να καλυτερέψει την καθημερινότητα των Ξανθιωτών που νε μεν θέλουν μικρές παρεμβάσεις αλλά, λείπει η διάθεση.

img_20160930_093836

img_20160930_093848

img_20160930_093841