Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση η οποία μέσω του κ. Φίλη, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τα προβλήματα που η ίδια η κυβέρνηση προκαλεί.

Επίσης το ΠΑΣΟΚ καλεί τον κ. Φίλη, σχετικά με το μάθημα των θρησκευτικών να συγκαλέσει τις αρμόδιες επιστημονικές ομάδες για να γίνει ένας γόνιμος διάλογος επ ωφέλεια της μαθητικής κοινότητας και της κοινωνίας. Αντί αυτού όπως επισημαίνετε στην ανακοίνωση η κυβέρνηση επιλέγει τον διχασμό.

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης επιλέγει για λόγους πολιτικού αντιπερισπασμού και με αιχμή την διδασκαλία των Θρησκευτικών, την όξυνση και την σύγκρουση με την Εκκλησία της Ελλάδος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Φίλης επιλέγει να «χρησιμεύσει» ως το επίκεντρο αλλαγής της πολιτικής ατζέντας.

Όφειλε όμως  και οφείλει να θέσει τις προτάσεις των επιστημονικών επιτροπών που συγκρότησε η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, σε ΔΙΑΛΟΓΟ, με την Εκκλησία, και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς. Επί πλέον οφείλει να φέρει στο διάλογο όλα τα νέα, σύγχρονα αναλυτικά προγράμματα σπουδών που από το 2011 ετοιμάστηκαν και είναι στο συρτάρι του.

Διάλογο με παιδαγωγικούς και επιστημονικούς όρους, όπως πρέπει να γίνεται και για όλα τα Μαθήματα.

Για άλλη μια φορά δυστυχώς  γίνεται σαφές πως η Κυβέρνηση επιλέγει τον διχασμό και την πόλωση, για να υπηρετήσει το στενό και ευκαιριακό  κομματικό της συμφέρον.

Κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα να παίζει εν ου παικτοίς….