Σε πραξικοπηματικές διαδικασίες από την πλευρά της κυβέρνησης αποδίδει ο Σ. Μωραίτης πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης την πρόθεση να επιτρέψουν στην ΑΕΠΙ να λειτουργεί έτσι ακριβώς όπως λειτουργούσε σε βάρος των επιχειρήσεων αλλά και των παραγωγών πολιτισμού.

Με την έντονη αγανάκτηση αποτυπωμένη στην φωνή του ο Σ. Μωραίτης φιλοξενούμενος στην εκπομπή «ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ» του Α. Παυλικιάνου, ανέφερε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να περάσει νομοσχέδιο όπου στην δημόσια διαβούλευση φάνηκε ότι θα υπήρχε ορθολογισμός στην προστασία των χρηστών επιχειρήσεων και των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών από την ΑΕΠΙ.

Αντί αυτού όμως, το νομοσχέδιο περνά χωρίς καμία τροποποίηση και αφήνει το ίδιο καθεστώς παρ όλο που υπάρχουν στην εταιρεία θέματα νόμιμης λειτουργίας της.

Για αυτό τον λόγο το Επιμελητήριο καλεί όλους τους φορείς να συμμετάσχουν στην συνάντηση που θα γίνει την Δευτέρα σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν τα συμφέροντα τριών βουλευτών της κυβέρνησης και των οικείων τους, να συνεχιστεί η κοροϊδία και η αφαίμαξη των επιχειρηματιών αλλά και των δημιουργών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ

Το Επιμελητήριο Ξάνθης καλεί την Ο.Ε.Β.Ε Ν. Ξάνθης, όλα τα επαγγελματικά σωματεία, τον Εμπορικό Σύλλογο Ξάνθης, τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Θράκης αλλά και όλο τον επιχειρηματικό κόσμο του νομού μας σε έκτακτη κατεπείγουσα σύσκεψη τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 20:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ξάνθης, προκειμένου να ενημερωθούν για τη σκανδαλώδη τροποποίηση που επιχειρείται να περάσει τις επόμενες ημέρες από τη Βουλή των Ελλήνων, του νέου νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων. Ένας νόμος, που με τις νέες τροπολογίες όχι μόνο δεν αποκαθιστά τις αδικίες του ν. 2121/1993 αλλά γίνεται περισσότερο άδικος, ανάλγητος για όλους τους χρήστες και τους χιλιάδες δικαιούχους ενισχύοντας σκανδαλωδώς μία και μοναδική, τη γνωστή σε όλους σας Α.Ε., καθιστώντας την παντοδύναμη χωρίς να έχουν δικαίωμα αντίδρασης – αντίστασης χρήστες και δικαιούχοι, καταστρέφοντας έτσι τον πολιτισμό της χώρας μας.

Η παρουσία όλων σας είναι άκρως απαραίτητη προκειμένου να ενημερωθείτε για το τι προβλέπει ο νέος νόμος, τα νέα «χαράτσια», την καταδυνάστευση του επιχειρηματικού κόσμου σε περίπτωση που ψηφιστεί ο νέος νόμος με τις σκανδαλώδης τροποποιήσεις.