Σύμφωνα με τόν ΜΑΧΗΤΗ, Με 12 μήνες φυλακή τιμωρήθηκε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου από το Τριμελές Πλημ/κείο Ξάνθης ο πρώην Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τοπείρου Χρήστος Φεταχίδης για παράβαση καθήκοντος και ψευδείς βεβαιώσεις που υπέγραψε παραμονές εκλογών 2010 και αφορούσαν παράνομες μεταδημοτεύσεις.(σ.σ. Αρχές Ιουλίου 2016 είχε καταδικαστεί και πάλι σε πρώτο βαθμό για άλλη υπόθεση και πάλι για παράβαση κααθήκοντος απο το Τριμελές με ποινή φυλάκισης 18 μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για δύο χρόνια)

Η Έκθεση των Ελεγκτών περιλάμβανε 333 υποθέσεις βεβαιώσεων μόνιμης κατοικίας και 102 μεταδημοτεύσεις, ωστόσο μόλις 10 που έφεραν την υπογραφή του κ. Φεταχίδη και 4 που υπεγράφησαν από τον πρώην δήμαρχο συμπεριλήφθηκαν στη δικογραφία.
Αντίθετα για το ίδιο αδίκημα και ηθικη αυτουργία, αθωώθηκαν o πρώην Δήμαρχος Τοπείρου και οι τότε αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Τοπείρου διότι το δικαστήριο πείστηκε ότι δεν είχαν δόλο και αμφέβαλε. Η δίωξη ήταν αυτεπάγγελτη μετά την έκθεση που έστειλαν στον Εισαγγελέα οι δημόσιοι ελεγκτές διοίκησης, ενώ υπεράσπιση του Χρήστου Φεταχίδη ήταν ο δικηγόρος κ.Χουρμουζέλης.

Στην ουσία την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου εκδικάστηκαν δυο δίκες στο Τριμελές που αφορούσαν τον Δήμο Τοπείρου, ωστόσο επρόκειτο για δυο ξεχωριστές υποθέσεις. Η μία αφορούσε τις παράνομες μεταδημοτεύσεις στις εκλογές του 2010 στο Δήμο Τοπείρου η δε δεύτερη στη παράνομη λειτουργία του αναψυκτηρίου στο μονοθέσιο δημοτικό σχολείου Δασοχωρίου

Κατηγορούμενοι ήταν ο ίδιος ο πρώην δήμαρχος Στέλιος Χατζηευαγγέλου, ο Χρήστος Φεταχίδης, ο Φώτης Πυροστιάνης, ο Γιώργος Καζάκος, ο Νίκος Αποστολίδης, ο Χρυσόστομος Κοτόπουλος, ο Κώστας Γιουβαντζίκ και ο Δήμος Τσιλιγγίρης, όλοι τους μέλη της τότε παράταξης της συμπολίτευσης εκ των οποίων δύο, ο κ. Κοτόπουλος και ο κ. Γιουβαντζίκ ανήκουν σήμερα πλέον στην παράταξη του Δημάρχου Θωμά Μίχογλου.

Χατζηευαγγέλου, Φεταχίδης, Πυροστιάνης και Τσιλιγγίρης δικαζόταν για τις ψευδείς βεβαιώσεις των παράνομων μεταδημοτεύσεων και για την παράνομη λειτουργία του κυλικείου οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι ως αρμόδιοι αντιδήμαρχοι την περίοδο εκείνη στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν οι δύο ελεγκτές που συνέταξαν την έκθεση από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου.

Αθωωτική ήταν η πρόταση της Εισαγγελικής έδρας για όλους τους κατηγορούμενους πλην του Χρήστου Φεταχίδη, λόγω αμφιβολιών και έλλειψη δόλου/

Τα δικαστήριο δέχθηκε την πρόταση του Εισαγγελέα και απάλλαξε τους επτά απο τους οκτώ κατηγορουμένους, ενώ τιμώρησε τον Χρήστο Φεταχίδη με ποινή 12 μηνών για τρεις απο τις 10 ψευδείς βεβαιώσεις που αφορούσαν ανάλογες περιπτώσεις παράνομων μεταδημοτεύσεων στις εκλογές του 2010.