Από τον Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Μείζον θέμα εγείρεται με την απάντηση του Επιτρόπου Μοσκοβισί σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή κ. Χουντή. Η απόφαση του κ. Τσίπρα να υπογράψει 3ο Μνημόνιο αντί να ολοκληρώσει το 2ο βάζοντας τέλος στην ταπεινωτική εποπτεία της χώρας αποδεικνύεται ολέθρια για τα εθνικά μας συμφέροντα και επώδυνη για όλους του πολίτες.

Όπως είναι γνωστό η απόφαση αυτή του κ. Τσίπρα απομάκρυνε την ημερομηνία εξόδου στις αγορές, όπως και τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Έτσι ¨κατάφερε¨ να μας γυρίσει στην ύφεση φορτώνοντας με βάρη 9 δις τους πολίτες.

Σήμερα ο Γάλλος Επίτροπος αποκαλύπτει μια ακόμα συνέπεια της καταστροφικής στρατηγικής Τσίπρα.

Σε απλά Ελληνικά ο κ. Τσίπρας χάρισε στους Ευρωπαίους Τραπεζίτες 6 δις ευρώ που είχαν υποχρέωση να επιτρέψουν στη χώρα μας σύμφωνα με της αποφάσεις του Eurogroup ( Νοέμβριος 2012).

Προσεκτική μάλιστα ανάγνωση της απάντησης του Επιτρόπου οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν ισχύουν ούτε οι δεσμεύσεις των κρατών Μελών για την αναδιάρθρωση του χρέους που είχαν  αναληφθεί στο ίδιο Eurogroup.

Μέσα στο κατακαλόκαιρο «ταξίδεψαν» οι μετοχές του Δημοσίου στο νερό και την ενέργεια στο Υπέρ –Ταμείο και σήμερα μαθαίνουμε για δώρα σε Ευρωπαίους Τραπεζίτες.

Τι άλλο έχει συμφωνήσει με τους δανειστές ο κ. Τσίπρας και το κρύβει από τον Ελληνικό Λάο;

Πριν ξεκινήσει να αλλάξει την Ευρώπη έχει υποχρέωση να απολογηθεί στους Έλληνες πολίτες για τις ολέθριες επιλογές του.