«Αλμυρή» η είσοδος στην Βουλγαρία. Η Ελλάδα κοιμάται;

 

Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι στην κυβέρνηση δεν γνωρίζει η αριστερά της  τι ποιεί η… αριστερά της.

Ο λόγος φυσικά για την δίοδο του Αγίου Κωνσταντίνου στα σύνορα μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας μετά τις Θέρμες.

Η είσοδος για να μπει κάποιος από την Ελλάδα στην Βουλγαρία κοστίζει 8 ευρώ ενώ η είσοδος από την Βουλγαρία μηδέν.

Σύμφωνα με την νομοθεσία της Ε.Ε. απαγορεύεται μέλος κράτος να επιβάλλει τέλος εισόδου μεταξύ των πολιτών της όταν εισέρχονται από την μία χώρα της Ένωσης στην άλλη.

Επειδή η Βουλγαρία δεν είναι ακόμη πλήρες μέλος, υπάρχει η σχετική ανοχή, με αποτέλεσμα όποιος επιχειρεί να περάσει από την Ελλάδα στην Βουλγαρία και είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των Ελλήνων πολιτών που επισκέπτονται την γείτονα χώρα από την δίοδο του Αγίου Κωνσταντίνου, καταβάλλουν το ποσό των 8 ευρώ.

Η απορία που εκφράζουν οι Έλληνες Πολίτες που επισκέπτονται την γειτονική Χώρα είναι γιατί εφ όσον η Βουλγαρία, σαν μη πλήρες μέλος της Ε.Ε. έχει το περιθώριο να εισπράξει από τους Έλληνες επισκέπτες το ποσόν των 8 ευρώ και από την Ελλάδα για Βουλγαρία όχι;

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες της Ξάνθης που δραστηριοποιούνται στα επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό, θα προκαλούσαν ένα πλήγμα στις δραστηριότητες τους αν η Ελλάδα βάλλει αυτό το χαράτσι.

Σε αυτό συμφωνούν όλοι, άρα η λογική λέει ότι η Κυβέρνηση,  θα μπορούσε ίσως να διαπραγματευτεί αυτό το θέμα.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι αυτό το χαράτσι επιβάλλεται μόνο στον σταθμό του Αγίου Κωνσταντίνου.

Μήπως ο Περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης ο οποίος έχει καλές προσωπικές σχέσεις με τους φορείς της Βουλγάρικης Περιφέρειας, αλλά και με μέλη της κυβέρνησης της Βουλγαρίας, θα μπορούσε ίσως να απαλλάξει τους Ξανθιώτες που θέλουν να επισκεφτούν την Βουλγαρία από αυτό το «χαράτσι»;