Ο Φίλης  προκαλεί για να θολώσει τα νερά

 

Σαφέστατα η απάντηση του Σεβασμιοτάτου Ξάνθης και Περιθεωρείου είναι ένα μήνυμα προς τους κυβερνόντες οι οποίοι θέλοντας  να κρατήσουν του αριστερούς ψηφοφόρους μέσα στο «μαντρί», ανάβουν πυροτεχνήματα προκαλώντας το αίσθημα των Χριστιανών.

Ζωντανό παράδειγμα η εγκύκλιος Φίλη προς τα σχολεία σχετικά με την πρωινή προσευχή πριν την έναρξη του μαθήματος που σύμφωνα με τον νόμο είναι υποχρέωση των εκπαιδευτικών να πράττουν.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο Σεβασμιότατος ανέφερε ότι δεν αλλάζει κάτι στο θέμα της προσευχής, θυμίζοντας ότι η Ιερά Σύνοδος ανέφερε ότι η σχετική παράγραφος του νόμου προβλέπει την κοινή προσευχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Σημείωσε ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό του στις 12 Σεπτεμβρίου θα τελέσει τους προβλεπόμενους αγιασμούς των σχολείων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ακολούθως ο Σεβασμιότατος Ξάνθης ανέφερε ότι το μάθημα των θρησκευτικών είναι υποχρεωτικό και με ορθόδοξο χαρακτήρα. «Αυτό θα το παρακολουθούμε και θα το ελέγξουμε αν γίνεται στα πλαίσια του νόμου».

Ερωτώμενος γιατί ο κ. Φίλης προκαλεί το αίσθημα της Χριστιανοσύνης με την συμπεριφορά του και τις δηλώσεις του, ανέφερε ότι είναι ξεκάθαρη η στάση του στην προσπάθεια να θολώσει τα νερά σε αυτούς που δεν θέλουν να ακούν για την ορθοδοξία.

Τον ρωτήσαμε αν θα αντιδράσει η εκκλησία σε αυτές τις… ανορθόδοξες συμπεριφορές των διοικούντων.

Η απάντηση του ξεκάθαρη: «Δεν θα το αφήσουμε έτσι. Θα αντιδράσουμε. Ο Ελληνικός λαός έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης για να βελτιωθεί η ζωή του, και αντί αυτού πεινάει. Δεν τους εξουσιοδότησε κανείς να εκθεμελιώσουν τα πάντα».