Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2016. Συνάντηση φίλων κι εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης της Βόρειας Ελλάδας οργανώνει η Νέα Πορεία Νέα Ελλάδα την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016 στις και 7μμ. στο συνεδριακό κέντρο «Ν.Γερμανός», περίπτερο 8 (β΄όροφος) της ΔΕΘ.

 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του κόμματος κι επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης θα ανακοινώσει το περίγραμμα των θέσεων της Νέας Πορείας Νέας Ελλάδας στα καίρια θέματα της οικονομίας, του ασφαλιστικού, της εργασίας, του πρωτογενούς τομέα, της υγείας, της παιδείας, της εθνικής ασφάλειας, της εξωτερικής πολιτικής, του πολιτισμού και του τουρισμού. Η καινοτομία της εκδήλωσης θα είναι ότι θα συνδιάσει την παρουσίαση θέσεων μαζί με τον διάλογο με τους πολίτες, αλλά και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

 

Σχολιάζοντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Νέας Πορείας Νέας Ελλάδας δήλωσαν ότι οι ανακοινώσεις του Προέδρου του κόμματος θα αποτελέσουν ευχάριστες εκπλήξεις αφού θα περιέχουν άμεσες, τολμηρές και ρεαλιστικές λύσεις τόσο στο χρονίζον και διογκούμενο πρόβλημα της οικονομίας, όσο και στα προβλήματα επιβίωσης των συνταξιούχων κι απασχόλησης των ανέργων.

 

«Δέν μπορούμε να ανεχόμαστε να ευημερούν δήθεν οι αριθμοί και να δυστυχούν οι άνθρωποι. Το εύκολο άλλοθι τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης ότι δήθεν δεν μπορούμε να αποστούμε από τις συμφωνίες με τους δανειστές και να τις επαναδιαπραγματευθούμε, δεν πείθει πλέον κανένα. Θά προτείνουμε συγκεκριμένη μέθοδο επαναδιαπραγμάτευσης και θα επιδιώξουμε να την υλοποιήσουμε μετά τις επόμενες εκλογές που μακάρι να γίνουν άμεσα ώστε να δωθεί ένα τέρμα στην δυστυχία του λαού» τόνισε ο τομεάρχης οργάνωσης του κόμματος και στρατηγός ε.α. Ταξιάρχης Σαρδέλης.

 

Ο τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών Δημήτρης Κολλινιάτης συμπλήρωσε ότι «οι προτάσεις που θα ανακοινωθούν στη Θεσσαλονίκη αποτελούν τομές στην οικονομική ιστορία της χώρας και είναι επικεντρωμένες στον άνθρωπο που σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, έχει ανάγκη φροντίδας, ουσιαστικής στήριξης, ασφάλειας και πραγματικής – όχι ψευδεπίγραφης – ελπίδας».

 

 

Τέλος, ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος Χάρης Αναστασιάδης δήλωσε ότι τα δημοσιονομικά και αναπτυξιακά μέτρα είναι απολύτως στοχευμένα και βασίζονται στη λογική των δυναμικών ισοδυνάμων που πρώτη και μόνο η Νέα Πορεία Νέα Ελλάδαεισήγαγε στον δημόσιο διάλογο.

 

Πρέπει να γίνει αντιληπτό, κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης, ότι η κυβέρνηση και τα κόμματα εξουσίας της αντιπολίτευσης κατάντησαν την οικονομία της χώρας όχι μόνο να είναι σε κατάσταση ύφεσης – η μόνη πλέον στην Ευρώπη – αλλά ακόμα χειρότερα, να βρίσκεται σε κατάσταση διαρθρωτικής κατάρρευσης, η οποία όμως μπορεί ακόμη και αυτή την ύστατη ώρα να αποφευχθεί με μέτρα τολμηρά, καινοτόμα και με καλόπιστη και ισότιμη συζήτηση με τους δανειστές κι όχι στην λογική του «μάλιστα κύριε».

 

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι ανακοινώσεις του Προέδρου της Νέας Πορείας Νέας Ελλάδας θα αποτελέσουν καίριο χτύπημα στο πολιτικό κατεστημένο της χώρας στο οποίο ο κ. Γραμματίδης αποδίδει απόλυτα κι άμεσα τις ευθύνες για το κατάντημα της οικονομίας αλλά και της ποιότητας ζωής των πολιτών καθώς και για την παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας χάριν εξυπηρέτησης πολιτικών μικροσυμφερόντων και πολιτικής επιβίωσης του.