Το κυρίαρχο θέμα της εβδομάδας ήταν η διαδικασία – παρωδία των τηλεοπτικών αδειών. Με συνεχείς συνεντεύξεις μου σε ΜΜΕ επανέλαβα τη θέση της ΝΔ ότι θα καταργήσουμε τον νόμο της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μόλις αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας, επειδή κινείται στα όρια της αντισυνταγματικότητας & όχι μόνο.

Στη Βουλή η κυβέρνηση έφερε το νομοσχέδιο για την Ελληνόγλωσση Παιδεία, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει θέματα που αφορούν την ομογένεια. Η εκπαίδευση των Ελλήνων του εξωτερικού δεν μπορεί να αποτελέσει πεδίο μικροκομματικών παιχνιδιών κι αυτό τόνισα στην ομιλία μου, ενώ αναφέρθηκα και στο δικαίωμα ψήφου των ομογενών, που η σημερινή κυβέρνηση τους στέρησε.

Πρωταρχικής σημασίας για μένα είναι το θέμα της NATURA 2000 και η αδιανόητη απόφαση του ΥΠΕΚΑ να εντάξει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα περιοχές του Διδυμοτείχου και της Αλεξανδρούπολης (θαλάσσια ζώνη). Στις συνεντεύξεις που έδωσα ξεκαθάρισα ότι είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι το ΣτΕ ή ακόμα και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αν δεν βρεθεί λύση.

Στις αρχές της εβδομάδας  και συγκεκριμένα την Τρίτη το βράδυ έγινε ένα δυσάρεστο γεγονός, καθώς μια ομάδα ατόμων που δεν έχει  συναίσθηση του αξιόποινου και του κινδύνου επιτέθηκε στον διευθυντή της Τροχαίας Αθηνών, Γιώργο Διαμαντόπουλο, την ώρα άσκησης του καθήκοντος. Στην ομιλία μου στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την Ελληνόγλωσση Παιδεία καταδίκασα αυτήν την άδικη επίθεση και κάλεσα όλα τα κόμματα να πράξουν το ίδιο. Δυστυχώς η κυβέρνηση έχει αποδυναμώσει την Αστυνομία κι έχει αποθρασύνει με τη στάση της τους σκοτεινούς και περίεργους κύκλους που ταλαιπωρούν τη Δημοκρατία επί δεκαετίες. Εύχομαι να μην ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό.

ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: Το νομοσχέδιο για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση εξελίχθηκε σε μια επικοινωνιακή φιέστα για την κυβέρνηση, που προτίμησε για μια ακόμα τα θεάματα από τον άρτο. Ο Βουλευτής στην ομιλία του (εδώ) τόνισε ότι το νομοσχέδιο δεν έχει καμία χρηστικότητα και προσεγγίζει με αοριστίες ένα σοβαρό θέμα όπως είναι η εκπαίδευση των ομογενών