Ακόμη μία μαχαιριά από την Κυβέρνηση, στον φτωχό λαό του Τοπείρου

 

Διαβάσαμε όλοι με θλίψη το ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Τοπείρου και απλά συνειδητοποιούμε πώς κάθε μέρα που περνά, θα κλείνουν σχολεία, νοσοκομεία, θα χάνονται δουλειές, οι φτωχοί θα γίνονται φτωχότεροι και οι αδύναμοι θα καταδικάζονται είτε σε θάνατο γιατί δεν λειτουργούν τα νοσοκομεία, είτε να μένουν αγράμματοι για μία ζωή, γιατί η ίδια η πολιτεία θέλει ανήμπορους και αγράμματους πολίτες.

Δυστυχώς, άλλο ένα σχολείο στον Νομό Ξάνθης κλείνει αβασάνιστα μόνο και μόνο για να υλοποιηθούν οι οικονομικές απαιτήσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης προς τους δανειστές της Χώρας μας.

Από το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Τοπείρου, βγαίνει το συμπέρασμα ότι ξεκάθαρα πλέον, αυτή η «αριστερή» κυβέρνηση, θα υλοποιήσει το πρόγραμμα φτωχοποίησης των πολιτών πάση θυσία, αδιαφορώντας αν καταδικάζει, τους πολίτες αυτού του τόπου, στον σκοταδισμό και την αμάθεια.

Την ώρα δυστυχώς που κλείνει το δημοτικό σχολείο της Ζηλωτής, λίγο ποιο πάνω, στην παλιά σχολή των δοκίμων αστυφυλάκων στην πόλη της Ξάνθης, ενισχύεται η φυλακή, αφού ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες αν τελικά θα φιλοξενηθούν μαθητές ή λαθρομετανάστες.

Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι που δεν έλαβε υπ όψη της η κυβέρνηση και μέσω του εκπροσώπου της κ. Κεραμάρη κλείνει το σχολείο, είναι ότι αυτό το σχολείο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα συνεργασίας Interreg V-A                                               Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020 και θερμαίνεται πιλοτικά από το γεωθερμικό πεδίο Ερασμίου και το κλείσιμο του είναι κόντρα στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Το χειρότερο όλων είναι ότι το σχολείο θα ζεσταίνετε μέσω του γεωθερμικού πεδίου σε πιλοτικό στάδιο που αν πετύχει, η οικονομία που θα γίνει,  θα είναι τεράστια.

Ούτε αυτό το βλέπουν οι διοικούντες.

Αλήθεια, μπορεί κανένας να υπολογίσει την οικονομία που θα επιτευχθεί αν αυτό το πρόγραμμα αποδώσει;

Πόσα σχολεία, σπίτια και δημόσιοι χώροι θα ζεσταθούν;

Ούτε σε αυτό το θέμα ιδρώνει το αυτί της κυβέρνησης αφού το τελευταίο που την ενδιαφέρει είναι να πετύχει ανάπτυξη μέσω της οικονομίας.

Δυστυχώς η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να εξασφαλίσει την παραμονή της στην εξουσία και το απέδειξε περίτρανα ρίχνοντας μαύρο στην ενημέρωση αδιαφορώντας για τις χιλιάδες ανέργους στα μέσα ενημέρωσης.

Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα νοιαζόταν για δέκα μικρά παιδιά που καταδικάζει στην ταλαιπωρία και την αγραμματοσύνη;

Τέλος, εντύπωση προκαλεί η στάση των κυβερνητικών βουλευτών του νομού, που ως γνωστόν, απολαμβάνει τα καλά  της εξουσίας καθώς και την οικονομική τους ευμάρεια   την οφείλουν ξεκάθαρα στις μειονοτικούς ψήφους.

Τι έγινε; Είναι βέβαιοι ότι δεν θα επανεκλεγούν και δεν ενδιαφέρονται για το κλείσιμο του δημοτικού σχολείου της Ζηλωτής που ως γνωστόν κατοικείτε από μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες και έχει αποδειχθεί ότι τρέφουν μία «ιδιαίτερη» αδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ;

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ