Δωρεάν μαθήματα σε άπορους ή οικονομικά αδύναμους μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε να παρέχει ο Δήμος Ξάνθης χθες, με απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου. Δικαιούχοι θα είναι μαθητές οι γονείς των οποίων έχουν ενταχθεί ήδη στο Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), μετά από αίτησή τους και υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα συμβάλει στη δημιουργία ενός «πλέγματος» Κοινωνικής Προστασίας μέσου του οποίου θα καλύπτονται ενισχυτικά οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών της περιοχής μας. Θα προσφέρει διέξοδο σε δεκάδες παιδιά και τις οικογένειές τους που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είχαν τη δυνατότητα παρακολούθησης φροντιστηριακών μαθημάτων, απαραίτητων για την πρόοδό τους και για την είσοδο των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μέσω πανελληνίων εξετάσεων.

Ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο «καρδιάς»  το οποίο αποσκοπεί στο να έχουν όλα τα παιδιά τις ίδιες ευκαιρίες στη μαθησιακή στήριξη τα οποία, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, κυνηγούν το όνειρο για την πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση αναμένεται εντός του πρώτου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου.