Αυγενάκης στη Βουλή: «Γκεμπελικές μέθοδοι ελέγχου της ενημέρωσης, βία και ανομία και υποβάθμιση της παιδείας, συνθέτουν το σημερινό σκηνικό της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»

 

 

Σε υψηλούς τόνους και εφ’ όλης της ύλης απευθύνθηκε σήμερα ο Γραμματέας της Ν.Δ. και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης στην Κυβέρνηση, με αφορμή το υπό συζήτηση σ/ν του Υπ. Παιδείας «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις».

 

Ο Γραμματέας της Ν.Δ. αναφέρθηκε στις «γκεμπελικές μεθόδους ελέγχου της ενημέρωσης που χρησιμοποιεί η Κυβέρνηση για να θεραπεύσει το πράγματι προβληματικό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο» όπως χαρακτηριστικά είπε, και διεμήνυσε ότι «η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα καταργήσει το νόμο Παππά». «Μόνον ανελεύθερα καθεστώτα χειραγώγησης και ελέγχου της ενημέρωσης αποφασίζουν και διατάζουν πόσοι ακριβώς θα είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί σε μια χώρα,  ενώ η τεχνολογία δεν βάζει κανέναν τέτοιο περιορισμό» ενώ πρόσθεσε ότι «ένα τέτοιο “γκρίζο” καθεστώς προσπαθεί να χτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με δύο στόχους: ολιγοπώλιο καναλιών και μονοπώλιο στην ενημέρωση των πολιτών».

 

Επιπλέον, άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση για «τα αλυσιδωτά φαινόμενα βίας και ανομίας των τελευταίων μηνών, τα οποία έφτασαν σε νέο εκτροχιασμό με την δολοφονική απόπειρα κατά του Διοικητή της Τροχαίας Αθηνών» τον οποίο όπως ανέφερε «οι άγνωστοι – γνωστοί της Κουμουνδούρου κτύπησαν με εγκληματική σκληρότητα και μένος». Όπως τόνισε «οι πολίτες με αγωνία και συχνά με φόβο βλέπουν μια Κυβέρνηση αδύναμη να εγγυηθεί το νόμο και την τάξη».

 

Κριτική άσκησε και στον Υπουργό κ. Νίκο Φίλη τόσο για το νομοσχέδιο που συζητείται, όσο και για την πρόθεσή του να ενταχθεί το κεφάλαιο του εμφυλίου στα σχολικά βιβλία. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Επειδή διατυπώσατε την πρόθεσή σας να γραφτεί το κεφάλαιο του εμφυλίου στα σχολικά βιβλία. Ο εμφύλιος αποτελεί ένα σύνθετο και πολύμορφο γεγονός που δίχασε ένα λαό και τον τραυμάτισε για πολλά χρόνια. Η συγγραφή του στα σχολικά βιβλία απαιτεί ψυχραιμία και τεκμηρίωση, και όχι την αναπαραγωγή της διχόνοιας που προκάλεσε. Η συγγραφή αυτού του κεφαλαίου πρέπει να συμβάλει στη συλλογική μας αυτογνωσία και ωριμότητα. Αμφιβάλω εάν αυτός είναι ο στόχος σας.. Έχετε δείξει άλλωστε σε αυτήν εδώ την αίθουσα πως αισθάνεστε για τον εμφύλιο».

 

Τέλος, ο Γραμματέας της ΝΔ απευθυνόμενος στον Υπουργό Παιδείας είπε: «δεν μπορείτε να αντιμετωπίζετε σημαντικά θέματα της εκπαίδευσης με τέτοια προχειρότητα! Όσον αφορά την τροπολογία που ανοίγει τις πόρτες για τις εκατοντάδες χιλιάδες αιώνιους φοιτητές. Μήπως αυτή η τροπολογία αφορά και τον ίδιο τον κ. Φίλη; Μήπως ο κ. Φίλης έβαλε στόχο να αποφοιτήσει επί της Υπουργίας του; Κύριε Υπουργέ, μπορεί εσείς να μην καταφέρατε να αποφοιτήσετε, αλλά αποτελεί θεσμικό σας χρέος να επιτρέψετε στα νέα παιδιά να λάβουν την εκπαίδευση που δικαιούνται!»