Παρακολουθώντας τα Δελτία τύπου που εκδίδονται από τον δήμο Ξάνθης, καταγράφουμε ότι αυτά, δεν φέρουν τις υπογραφές από τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και τους προέδρους των Οργανισμών του δήμου, αλλά γενικά από τον δήμο της Ξάνθης.

Να υποθέσουμε ότι ο Δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος, μετά και τις επιθέσεις που δέχτηκαν από την αντιπολίτευση και που ομολογουμένως, κατά την διάρκεια της σκληρής κριτικής που ασκήθηκε,  οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των οργανισμών, λόγω απειρίας; μη ευστροφίας; Ακόμη και ανεπάρκειας; δεν έβγαλαν προς τα έξω και το θετικότερο κομμάτι της παράταξης, αφού έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο αλλά και που δεν είχαν εκείνη την πολιτική οξύτητα να καλυφθούν οι ίδιοι, αλλά να καλύψουν και την παράταξη που τους ανέδειξε, αφήνοντας στην ουσία εκτεθειμένο τον Δήμαρχο που τους εμπιστεύθηκε.

Μάλλον, ούτως εχόντων των πραγμάτων, με αυτόν τον τρόπο ο δήμαρχος παίρνει το παιγνίδι «πάνω» του αφού «ελέγχει» την εικόνα της δημοτικής παράταξης και διοίκησης του δήμου που «βγαίνει» προς τα έξω, μέσω των Δελτίων Τύπων