Η απουσία της Ελλάδας

Ν. Λυγερός

 

Untitled VVVVΕνώ υπάρχουν τόσες εξελίξεις στα θέματα της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη, η απουσία της Ελλάδας ως κράτος είναι όχι μόνο θεαματική αλλά και αισχρή. Ενώ ξέρουμε τι σημαίνει γενοκτονία, ενώ έχουμε υποστεί πολλές φορές την έννοια της βαρβαρότητας, ενώ ζήσαμε την κατοχή και την βαρβαροκρατία, οι εκπρόσωποι της εξουσίας δεν φαίνονται πουθενά. Δεν μιλούμε πια ούτε για Ανθρώπινα Δικαιώματα. Δεν είπαμε ότι θα μπορούσαμε να πρωτοστατήσουμε στην προώθηση των Δικαιωμάτων Ανθρωπότητας αλλά τουλάχιστον να δείξουμε έμπρακτα ότι είμαστε ενάντια στη βαρβαρότητα. Αντιθέτως η κυβέρνηση παίρνει ακόμα και βάρβαρες θέσεις περί γενοκτονίας λες και δεν μας έφτανε ο ραγιαδισμός μερικών μελών της. Αλλά βέβαια συντηρούν μια απαράδεκτη κατάσταση μόνο και μόνο διότι θέλουν να εξαντλήσουν την κυβερνητική τους παρουσία, γιατί ξέρουν ήδη ότι δεν έχουν μέλλον μετά. Κι άλλοι επειδή είναι δειλοί και δεν θέλουν να πάρουν μια τολμηρή απόφαση. Αλλά έως πότε; Η απουσία της Ελλάδας στο διεθνές επίπεδο έχει κόστος για όλους τους Έλληνες και πρέπει να πάψει.

Νέες ήττες της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh

Ν. Λυγερός

 

Μπορεί η τρομοκρατική οργάνωση Daesh να σκοτώνει πολλά θύματα, όπως το έκανε πρόσφατα στην κουρδική περιοχή, αλλά πρέπει να παραδεχτεί ότι έχει πλέον υποστεί πολλές ήττες από τη Μεγάλη Συμμαχία που ηγείται η Αμερική και από την πλευρά της Ρωσίας. Δέχτηκε μάλιστα και βομβαρδισμό στο οπλοστάσιό της στη Ράκα από τη γαλλική αεροπορία. Μπορεί βέβαια να χρησιμοποιεί ομήρους ως ανθρώπινη ασπίδα για να προστατεύει τη φυγή της, αλλά επί της ουσίας, δεν αλλάζει τίποτα και τώρα έχουμε περάσει σε άλλη φάση σε αυτόν τον πόλεμο. Όλες οι δυνάμεις που θέλουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που μετατρέπονται σε θύματα, δίχως πολεμικό αγώνα, έχουν αποφασίσει για το μέλλον αυτής της οργάνωσης που διαπράττει έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας. Με τις δηλώσεις και τις πράξεις της καταδικάστηκε από μόνη της. Και βλέπουμε σε πρακτική εφαρμογή τα Δικαιώματα της Ανθρωπότητας όταν πρέπει να προστατευτεί από τη βαρβαρότητα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εξολοθρεύσει ένα κομμάτι της Ανθρωπότητας και ειδικά για να επιβάλει ένα αυταρχικό σύστημα που καταστρέφει ακόμα και τις αξίες του πολιτισμού και της θρησκείας μόνο και μόνο επειδή είναι μηδενιστές.

Η Τουρκία δεν προστατεύει κανέναν

Ν. Λυγερός

Θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση, η Τουρκία δεν προστατεύει κανέναν. Και δεν πρόκειται βέβαια να βοηθήσει τους Κούρδους που δέχονται τρομοκρατικές επιθέσεις από τη Daesh, διότι πολύ απλά τους θεωρεί όλους τρομοκράτες και ως κρυφά μέλη του ΡΚΚ, ούτε πρόκειται να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα όσων θεωρεί εχθρούς της κυβέρνησης. Το καθεστώς της είναι αυταρχικό και δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατία. Αυτή η έννοια είναι ανύπαρκτη και για τους ίδιους τους Τούρκους έτσι όπως αποδεικνύεται με τις τωρινές εξελίξεις. Διότι πολύ απλά, η ανάμειξη της κυβέρνησης στη διαχείριση τρομοκρατικών ομάδων είναι απόλυτη. Διότι μόνο έτσι μπορεί να κρατήσει τον λαό που προσπαθεί να απελευθερωθεί μόλις έχει κάποια ευκαιρία. Η αυθαίρετη φυλάκιση τόσων πολιτών, αποδεικνύει ότι η ίδια η Τουρκία δεν τους θεωρεί παρά μόνο ως ανώνυμες μονάδες. Ως αυταρχικό κράτος έχει χρόνια που είναι στο στόχαστρο της Διεθνής Αμνηστίας αλλά ποιος ακούει την τελευταία. Όμως τώρα τα πράγματα έχουν ξεφύγει, διότι η ίδια η εξουσία συμπεριφέρεται ως τρομοκρατική οργάνωση εναντίoν των πάντων εντός και εκτός.