Ο Δήμος Ξάνθης στον αυτόματο πιλότο

 

ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΠΟΖ ΡΑΜΑΔΑΝ ΑΛΛΑ, ΟΥΤΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

 

Γειτόνισσα μας, υπερήλικη, συντετριμμένη, μας επισκέφτηκε το Σάββατο το πρωί στις εφτά, με κλάματα στα μάτια εκλιπαρώντας για βοήθεια.

Εκείνη την ώρα, μέσα στο διαμέρισμα της, η σκυλίτσα της, η μόνη της παρηγοριά, πέθαινε και τα πρώτα συμπτώματα ήδη φάνηκαν.

Το πανέμορφο ζωντανό άρχισε να αιμορραγεί, να κλαίει και να σφαδάζει από τους αφόρητους πόνους.

Ζήτησε την βοήθεια μας.

Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με την κτηνίατρο, η οποία παρακολουθεί την σκυλίτσα της και δεν απάντησε.

Η επόμενη σκέψη όλων όσων παρακολουθούσαν την αγωνία και τους ανυπόφορους πόνους του ζωντανού συντροφιάς, πήγε στον Δήμο της Ξάνθης.

Η πρώτη τηλεφωνική προσπάθεια επικοινωνίας με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο καθαριότητας και υπεύθυνου για την κτηνιατρική υπηρεσία και γενικότερα για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, έγινε στις επτά μισή το πρωί, για να μας υποδείξει τον κτηνίατρο που συνεργάζεται με τον δήμο μήπως μπορέσει και σώσει την σκυλίτσα ή έστω να την απαλλάξει από τους φρικτούς πόνους κάνοντας την ευθανασία.

Το υπηρεσιακό του τηλέφωνο, αυτό δηλαδή που πληρώνουν οι Ξανθιώτες, δεν απάντησε.

Το ίδιο λίγο αργότερα.

Μετά από πολλές προσπάθειες πάλι δεν απάντησε.

Καλέσαμε τον αντιδήμαρχο Α. Κυριακίδη για να μας επιβεβαιώσει τον τηλεφωνικό αριθμό του αρμόδιου Αντιδημάρχου αλλά ούτε το δικό του δεν απάντησε.

Επικοινωνήσαμε με τον Αντί του Δημάρχου, Αντιδήμαρχο Κυριάκο Παπαδόπουλο, ο οποίος όπως ανέφερε, οδηγούσε, παρ’ όλα αυτά, σταμάτησε την κίνηση του αυτοκινήτου του  για να μας επιβεβαιώσει τον τηλεφωνικό αριθμό του Αντιδημάρχου κ. Μπόζ Ραμαδάν και είναι προς τιμήν του.

Επιβεβαιώνοντας μας ότι ο αριθμός του υπηρεσιακού κινητού του κ. Μπόζ είναι σωστός,

επιχειρήσαμε να τον ξαναπάρουμε όσο το μικρό ζώο πάλευε να κρατηθεί στην ζωή, αλλά ο αντιδήμαρχος δεν απάντησε.

Ο κ. Μπόζ Ραμαδάν, ο εκλεκτός μεταξύ των συνδημοτών μας, δεν απάντησε στις κλήσεις μας ούτε μετά της δέκα το πρωί του Σαββάτου όταν η σκυλίτσα «τελείωσε» και άφησε την τελευταία της πνοή.

Προσπαθήσαμε μέσω του σταθερού τηλεφώνου της υπηρεσίας που είναι αρμόδια για την περισυλλογή των αδέσποτων και νεκρών ζώων καθώς και αρρώστων, προκειμένου να μας υποδείξει έναν χώρο που θα θάβαμε την μικρή σκυλίτσα.

Ούτε στο σταθερό απάντησε κανείς.

Τελευταία ελπίδα του δημότη, όταν οι συνεργάτες του , επειδή καβάλησαν το καλάμι(;) δεν απαντούν στις κλήσεις και τις εκκλήσεις του δημότη είναι ο δήμαρχος.

Τελικά ούτε ο δήμαρχος απάντησε παρ όλο που κλήθηκε δύο φορές.

Δεν γνωρίζουμε τι έκανε ο εγγονός της φιλήσυχης γιαγιάς με την νεκρή μικρή σκυλίτσα,  όμως το συμπέρασμα είναι ότι τα Σαββατοκύριακα οι δημότες είναι μόνοι και η δημοτική αρχή είναι απούσα.

Παρακολουθώντας την πίκρα που ήταν χαραγμένη στο πρόσωπο της υπερήλικης, η οποία έχασε την συντροφιά της, αναλογιστήκαμε όλοι, ότι δυστυχώς για τους πολίτες η εξουσία είναι σκληρή απέναντι τους για πράγματα τόσο απλά και τόσο καθημερινά όπως είναι ο πόνος όταν χάνεις κάτι δικό σου αγαπημένο.

Καμία αρωγή, καμία συμπαράσταση, καμία εξυπηρέτηση.

Σίγουρα αυτό δεν θυμίζει δήμο ΠΡΩΤΥΠΟ.

Τελικό συμπέρασμα; Οι αιρετοί, οι εκλεκτοί των εκλεκτών του Δήμου Ξάνθης, εργάζονται  για το καλό των δημοτών από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή ώρες γραφείου.

Τα Σαββατοκύριακα και τις καθημερινές δηλαδή εκτός ωραρίου, λειτουργεί  ο αυτόματος πιλότος.