Ελλάδα: Εκκολαπτήριο δουλεμπόρων και κακοποιών;

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

 

Δυστυχώς στα Δελτία Τύπου της αστυνομίας, τα τελευταία χρόνια, διαβάζουμε ότι όλο και περισσότεροι ξένοι υπήκοοι, οι οποίοι βρέθηκαν στην χώρα μας ως λαθρομετανάστες, να συμμετέχουν να σχεδιάζουν και να εκτελούν  παράνομες πράξεις.

Τα σκήπτρα αυτών των παράνομων πράξεων, κρατά το δουλεμπόριο της ελπίδας άλλων λαθρομεταναστών, με πρωταγωνιστές στην πλειονότητά τους αλλοδαπούς, οι οποίοι βρέθηκαν στην Ελλάδα με τον γνωστό τρόπο, που δεν είναι άλλος από την παραβίαση των συνόρων. Αυτοί οι αλλοδαποί αφού γνωρίσουν τον τόπο, μαθαίνουν και τον τρόπο της διακίνησης. Προστατευμένοι κάτω από την ομπρέλα της Ελληνικής Δημοκρατίας, μεταφέρουν στην αρχή λαθρομετανάστες, μετά ναρκωτικά και τέλος  όπλα που κανένας δεν γνωρίζει σε τι χέρια πέφτουν.

Το προφίλ αυτών των αλλοδαπών έχει να κάνει με το γεγονός ότι εισήλθαν κρυφά στην Χώρα μας, αυτή τους προστάτευσε και…τους άφησε ελεύθερους μέσα στην επικράτεια.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κινούνται για λίγο καιρό στα όρια της νομιμότητας και με την πρώτη ευκαιρία, βουτάν στην παρανομία, επιφέροντας καίρια χτυπήματα στην Ελληνική κοινωνία.

gymnastirio-1Ένας πολύ μεγάλος αριθμός αστυνομικών και δικαστικών λειτουργών και υπαλλήλων, ασχολείται αποκλειστικά με την διαχείριση αυτών των θεμάτων όπου με συνοδοιπόρο την γραφειοκρατία, το αποτέλεσμα για την Χώρα μας να είναι πολύ άσχημο και το μέλλων φαντάζει θολό.

Σαφώς και οι παράνομοι αλλοδαποί έχουν παρεξηγήσει την έννοια δημοκρατία στην Χώρα μας, αλλά και η ίδια η Χώρα, δεν φρόντισε να την θωρακίσει αλλά και ούτε να υπενθυμίσει στους αλλοδαπούς την ύπαρξη τους. Οι αλλοδαποί έρχονται στην Χώρα μας γνωρίζοντας την ελαστικότητα που υπάρχει στην εφαρμογή των νόμων. Την σκληρότητα των νόμων της Χώρας μας την αισθάνονται μόνο οι Έλληνες Πολίτες. Αυτοί έχουν αυτό το προνόμιο ειδικά όταν χρωστούν στο κράτος.

Αποτέλεσμα στα δέκα Δελτία Τύπου της Αστυνομίας που αναφέρονται σε  κακουργηματικές πράξεις, οι εφτά πρωταγωνιστές είναι αλλοδαποί.

Αν αυτό λέει κάτι στην πολιτεία, είναι καιρός να λάβει μέτρα.

Αν κάποιος αναλογιστεί ότι στα 10 εκ. Ελλήνων πολιτών, υπάρχουν περίπου ένα εκατομμύριο λαθρομετανάστες, «δημοκρατικά» ελεύθεροι να κυκλοφορούν στην Ελληνική Επικράτεια τότε καταλαβαίνει κανένας το μεγάλο ποσοστό των αλλοδαπών που συμμετέχουν σε κακουργηματικές πράξεις. Οι «δημοκρατικά» ελεύθεροι σε όλη την επικράτεια αλλοδαποί,  σιγά σιγά συμμετέχουν, ξεκινώντας με μικροκλοπές, δοκιμάζοντας το σύστημα ασφαλείας της Χώρας και την δικαιολογία ότι δεν έχουν να φάνε και μπαίνουν

όλο και σε ποιο βαριά εγκλήματα.

Αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί,  τότε μάλλον το αποτέλεσμα θα είναι πολύ άσχημο.

Ήδη αν κάποιος δει τις στατιστικές θα καταλάβει ότι οι Έλληνες πολίτες, μετά το πρόβλημα που έχει να κάνει με την οικονομία, συζητά την έλλειψη ασφάλειας.

Τελικά πόσο ασφαλείς είναι οι Έλληνες πολίτες στην Χώρα τους;

Ποιός εγγυάται ότι θα εξακολουθήσουν να είναι ασφαλείς;

Το τελευταίο κρούσμα στην Θάσο με την εξαπάτηση των υπερηλίκων, είναι βέβαιο ότι έχει μέσα στην σπείρα και πρόσωπο αλλοδαπό και το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι γιατί προσπάθησαν να εξαπατήσουν μέλος της Xanthitimes.gr, λέγοντας πώς τράκαρε συγγενικό του πρόσωπο.   Το αναφέραμε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι. Πόσες εγκληματικές ομάδες συστήνονται καθημερινά με πρωταγωνιστές ή ακόμη και σε δεύτερους ρόλους αλλοδαπούς;

Τι άλλο έγκλημα μπορεί να οργανώσουν που θα έχει άμεση επίπτωση στην Ελληνική Κοινωνία;

Πώς θα αντιδράσει η ίδια η κοινωνία προκειμένου να αυτοπροστατευτεί;

Πόσο ακόμη θα ανταποκρίνεται η Ελληνική Αστυνομία η οποία έχει λίγο κακοπληρωμένο και κακοεξοπλισμένο προσωπικό;

Πόσο οι δικαστικές αρχές 24 ώρες το εικοσιτετράωρο θα ασχολούνται με υποθέσεις που έχουν πρωταγωνιστές αλλοδαπούς, καθυστερώντας υποθέσεις Ελλήνων πολιτών που έχουν άμεση επίπτωση στην Ελληνική κοινωνία και έχουν να κάνουν με  την οικονομία, και την καθημερινότητα;

Τέλος είναι γεγονός ότι όταν έχεις ένα εκατομμύριο ανθρώπους ελεύθερους να τριγυρνάνε στην επικράτεια χωρίς να τους απασχολείς, εκτός από τους επίσημα άνεργους Έλληνες πολίτες, τότε σίγουρα το μυαλό του καθενός κάνει και άσχημες σκέψεις.

Το «αργία μήτηρ πάσης κακίας» μάλλον θα πρέπει να βάλλει σε σκέψεις αυτούς που έχουν την ευθύνη για αυτήν την Χώρα.

Γιατί δεν ακολουθούμε το παράδειγμα της Γερμανίας;

Ποιο συγκεκριμένα, η Γερμανία, όσους πολίτες επιδοτεί, είτε με δικά της χρήματα είτε με χρήματα της Ε.Ε. ανεξάρτητα αν είναι αλλοδαποί ή Γερμανοί πολίτες, τους υποχρεώνει να προσφέρουν εργασία με αμοιβή ένα ευρώ την ημέρα.

Ως Χώρα δε θα ανακαλύψουμε τον τροχό, δεν έχουμε παρά να δούμε τι γίνεται παραδίπλα.

Αρκεί να έχουμε συνειδητοποιήσει το πρόβλημα και να θέλουμε να το λύσουμε. Διαφορετικά: «γαία πυρί μιχθήτω»