ΕΚΟΛΑΠΤΗΡΙΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά 16 μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθησαν χθες (16-8-2016) το πρωί, στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ένας 38χρονος, υπήκοος Πακιστάν και ένας 47χρονος, υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκαέξι (16) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκατέσσερις (14) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και δύο (2) υπήκοοι Μπανγκλαντές και Ινδίας.

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Σουφλίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, έκαναν σήμα στάσης στον 38χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

 

Λίγο πιο κάτω, ο δράστης εισήλθε στην Εγνατία Οδό, όπου ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

 

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής,   οι αστυνομικοί της           Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον 47χρονο, διότι, τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

1

Συνολικά κατασχέθηκαν 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και 4 κινητά τηλέφωνα.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.