Ε. Γκίκας: Δεν υπάρχει σπείρα που να κλέβει και πουλά ταξιδιωτικά έγγραφα σε λαθρομετανάστες

 

 

Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ξάνθης κ. Γκίκα Ευάγγελο, με αφορμή τις πληροφορίες ότι σε παραλία της περιοχής σπείρα σπάει αυτοκίνητα για να κλέψει ταξιδιωτικά έγγραφα και να τα πουλήσουν μέσω κυκλωμάτων στους λαθρομετανάστες έναντι του ποσού των 1000 ευρώ, ο κ. Γκίκας ήταν κάθετα αρνητικός, διαβεβαιώνοντας ότι στην Ξάνθη δεν υπήρξε τέτοια περίπτωση.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής έκανε αναφορά σε μία σπείρα που χτυπούσε αυτοκίνητα στις παραλίες, όμως δεν συνδυάζονται με τις πληροφορίες ότι περνούσαν ταξιδιωτικά έγγραφα στα χέρια των μεταναστών και μάλιστα ο ένας από την σπείρα συνελήφθη με την συνδρομή της Ξάνθης, στην Αλεξανδρούπολη.

Μάλιστα όπως σημείωσε, στην συνέχεια της συζήτησης, μία περίπτωση χθες το μεσημέρι στην Ξάνθη κλοπής διαβατηρίου δεν συνδυάζετε επ ουδενί με αυτές τις πληροφορίες.

Οι αθίγγανοι με τον τρόπο της απασχόλησης έκλεψαν από την τσέπη πελάτη ένα διαβατήριο αλλά οι συγκεκριμένοι, «γνωστοί» της αστυνομίας δεν έχουν καμία σχέση με αυτού του είδους το έγκλημα.

Τέλος ο κ. Γκίκας τόνισε ότι η διακριτική παρουσία της αστυνομίας στις παραλίες της Ξάνθης είναι πολύ ικανοποιητική και οι λόγοι είναι ευνόητοι τονίζοντας ότι η ασφάλεια στις παραλίες είναι προτεραιότητα της Αστυνομικής διεύθυνσης Ξάνθης.