Τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα» επισκέφτηκαν αθλητές που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, μαζί με στελέχη της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας. Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την αναχώρησή τους για τη Βραζιλία, τα μέλη του ανσάμπλ, που αποτελείται από τη Σταυρούλα Σαμαρά, την Ελένη Δόϊκα, την Ιωάννα Αναγνωστοπούλου, τη Ζωή Κοντογιάννη και τη Μιχαέλα Μεταλλίδου, μαζί με την πρωταθλήτρια της κολύμβησης, Κρίστελ Βουρνά, και τον πρωταθλητή της κολύμβησης, Δημήτρη Δημητρίου, επισκέφτηκαν τους μικρούς «Ολυμπιονίκες της ζωής», μίλησαν μαζί τους και αντάλλαξαν ευχές για τον αγώνα τους.
Μαζί με τους αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας ήταν η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, Σοφία Παπαδοπούλου, η πρωταθλήτρια της πυγμαχίας, Έλενα Πλατάνα, και οι αθλήτριες της Εθνικής Κορασίδων της συγχρονισμένης κολύμβησης, Γεωργία Βασιλοπούλου και Ηλιάνα Καμπούτση, αλλά και ο διοικητής του νοσοκομείου, Εμμανουήλ Παπασάββας, το ιατρικό-νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό της Μονάδας, εθελοντές της Ακαδημίας, καθώς και η μασκότ της ΕΘΝ.Ο.Α., ο… σοφός «Ακάδημος».
Όλοι μαζί μοίρασαν στα παιδιά μετάλλια και το βιβλίο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.) με τίτλο «Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία προς όλο τον Κόσμο! Ένα Μαγικό Ταξίδι!» της Ιλεάνας Κλοκώνη, το οποίο είναι αφιερωμένο στα παιδιά του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ.