Μεθέματα που άπτονται της καθημερινότητας τών Ξανθιωτών απασχολείται η Ενωτική Πρωτοβουλία στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο και αφορά ερωτήσεις του επικεφαλής Σ. Τσιακίρογλου πρός τους Αντιδημάρχους της Διοκούσας παράταξης

 

Προς τον κ. Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ξάνθης

 

Αξιότιμε κ. Αντιδήμαρχε,

Πριν από χρόνια, στην δυτική είσοδο της πόλης της Ξάνθης, τοποθετήθηκε ένα αρχιτεκτονικό έργο, όπου αναγράφεται το όνομα της πόλης μας και το οποίο υποδέχεται τους επισκέπτες της Ξάνθης. Δεν θα αναφερθούμε στο εάν το συγκεκριμένο έργο συνάδει με την αισθητική του χώρου και την τοπική πολιτισμική παράδοση μας , διότι αυτό δεν είναι δικιά μας αρμοδιότητα. Πλην, όμως, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι το συγκεκριμένο έργο επί μήνες τώρα είναι σπασμένο, παραμελημένο και όντας στην είσοδο της πόλης  δίνει άσχημη εντύπωση στον κάθε επισκέπτη και προσδίδει χαρακτηριστικά εγκατάλειψης στην πόλη μας.

Προτίθεται ο δήμος να επισκευάσει το έργο ή προτίθεται να το αποσύρει από το συγκεκριμένο χώρο;

Προς τον κ. Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ξάνθης

tsiakiroglou-15042014a Untitled XASAPIS 5

Αξιότιμε κ. Αντιδήμαρχε,

Το πεζοδρόμιο επί της Βουλγαροκτόνου 18 έχει μετατραπεί σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων της συγκεκριμένης παρακείμενης οικοδομής, της οποίας οι ένοικοι τοποθέτησαν παρανόμως κιγκλιδώματα, ώστε να μην σταθμεύουν άλλα αυτοκίνητα.

Η συγκεκριμένη οικοδομή προκειμένου να κάνει χρήση επί του χώρου στάθμευσης της πρέπει να ορίσει είσοδο και έξοδο και όχι να κάνει χρήση εξ ολοκλήρου επί του μήκους της προβολής του πεζοδρομίου.

Προτίθεται ο δήμος να τηρήσει τη νομιμότητα, δηλαδή την απομάκρυνση των σταθερών κιγκλιδωμάτων της συγκεκριμένης οικοδομής, προκειμένου να υπάρχουν ελεύθερες θέσεις στάθμευσης;

Επισημαίνουμε ότι  ο συγκεκριμένος χώρος  γειτνιάζει  με οίκημα του ΚΑΠΗ και οι επισκέπτες αυτού, λόγω της προχωρημένης ηλικίας τους, είναι εύλογο να κάνουν συχνή χρήση του αυτοκινήτου και να αναζητούν εκεί κοντά χώρους στάθμευσης. Επομένως, η ελευθέρωση των συγκεκριμένων θέσεων θα διευκολύνει την προσέγγιση των επισκεπτών αυτού.

Προς τον κ. Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ξάνθης

 

Αξιότιμε κ. Αντιδήμαρχε,

Το Θεματικό Πάρκο του Λιμνίου είναι ένα έργο που δίνει ανάσες στους πολίτες της Ξάνθης. Έχει 5 εισόδους, εκ των οποίων όμως μόνο η μία είσοδος είναι ανοικτή και προσβάσιμη στο κοινό. Αυτό ενέχει κινδύνους για τους πολίτες και αντιβαίνει στο Καταστατικό Λειτουργίας του Λιμνίου. Επιπλέον, οι κίνδυνοι πολλαπλασιάζονται τις ημέρες του καλοκαιριού λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας.

Προτίθεται ο δήμος να εφαρμόσει επακριβώς το Καταστατικό Λειτουργίας του Θεματικού Πάρκου και να ανοίξει τις εισόδους για την ασφαλή προσβασιμότητα  των επισκεπτών του Λιμνίου και την εύρυθμη λειτουργία του;

υδροδοτηση Χαλεπίου

Με τιμή

Σωτήρης Τσιακίρογλου – Αλίκη Μιχαλοπούλου