Ν. Ανταμπούφης: Υπάρχει τρόπος να ελεγχθεί ο πληθυσμός των αδέσποτων- Γλαύκη: Δεν είναι έτσι όπως τα παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι.

 

Για έλλειψη πολιτικής βούλησης κατηγορεί τον δήμαρχο Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλο στο θέμα των αδέσποτων ο Ν. Ανταμπούφης.

Ο Νίκος Ανταμπούφης, επικεφαλής της παράταξης Πολίτες για την Ξάνθη αναφέρει πώς υπάρχει τρόπος να ελεγχθεί ο μεγάλος αριθμός των αδέσποτων αρκεί ο δήμος να εφαρμόσει τον ψηφισμένο νόμο.

Υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο για να προστατευθούν οι Ξανθιώτες αν ο  δήμος συστήσει την υπηρεσία ελέγχου των ζώων συντροφιάς. Όπως γνωρίζεται, αναφέρει ο κ. Ανταμπούφης, η αύξηση του πληθυσμού οφείλετε σε αυτούς που έχουν τα δεσποζόμενα ζώα και που ο δήμος δεν καταγράφει για άγνωστους σε μένα λόγους. «Είναι ένα θέμα που φέραμε στο Δημοτικό συμβούλιο αλλά δεν εισακουστήκαμε».

Ακολούθως σημείωσε πώς αν καταγραφούν τα δεσποζόμενα ζώα και γίνει μία πλήρης καταγραφεί και μπει το τσιπάκι τότε όταν αυτό το ζώο βρεθεί στο δρόμο, θα γνωρίζει ο δήμος τίνος είναι και φυσικά το πρόστιμο που προβλέπει ο νόμος είναι τσουχτερό.

Άρα το πρωτεύον είναι καταγραφεί και έλεγχος. «Να είσθε βέβαιοι ότι ο πληθυσμός των αδέσποτων θα μειωθεί σημαντικά».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο Ν. Ανταμπούφης, αναφερόμενος στα γεγονότα της Γλαύκης κατηγόρησε τους δημοσιογράφους για παραποίηση των γεγονότων φέρνοντας σαν παράδειγμα το βίντεο το οποίο όπως τόνισε, ο κόσμος είδε απόσπασμα  του και άρα δεν είναι όλη η εικόνα, υπεραμυνόμενος της φασιστικής συμπεριφορά του κ. Ζειμπέκ.