Δ. Σαλτούρος. Τελικά με την ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ;

 

Με αφορμή την εκλογική «οσμή» που πλανάτε στον  αέρα της Ξάνθης και την πρεμούρα του ΣΥΡΙΖΑ να φέρει τον εκλογικό νόμο που θα του δώσει την ευκαιρία, αν μη τι άλλο, να παίξει ρόλο στο πολιτικό γίγνεσθαι του τόπου, ανεξάρτητα αν αυτός – ο τόπος-  πάει κατά διόλου, πολύς λόγος γίνεται για τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δ. Σαλτούρο που ακούγεται ότι θα πολιτευτεί με την ΝΔ και δεν διαψεύστηκε από κανέναν.

Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Α. Αντωνιάδης, άνοιξε την συζήτηση λέγοντας ότι θα κουβεντιάσει με τον πρώην βουλευτή.

Του θυμίσαμε ότι ακούστηκε στην πολιτική «πιάτσα» ότι μιλάει ο ίδιος ή κάποιος άλλος για λογαριασμό του, με την ΝΔ.

Η απάντηση του γραμματέα τα λέει όλα. Είναι πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και άρα θα κουβεντιάσουμε με όλα τα στελέχη του κινήματος.

Συμπέρασμα, δεν έκλεισε ακόμη με την ΝΔ ο κ. Σαλτούρος.

Προφανώς, περιμένει και αυτός, όπως όλοι στο ΠΑΣΟΚ, το ανέβασμα των ποσοστών και ότι αυτό θα γίνει με την επιστροφή αυτών που θα ξαναγυρίσουν και ευκαιριακά έγιναν ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ.

Άρα στο ΠΑΣΟΚ τους περιμένουν.

Δεν ξέρουμε αν θα έχει ανοιχτές αγκαλιές, αλλά σίγουρα θα αυξήσουν τον πεσμένο αριθμό των πασοκτζίδων στην Ξάνθη.

Γιατί το ελπίζουν;

Γιατί έγινε κατανοητό, ότι  οι πρώην ΠΑΣΟΚ που έγιναν ΣΥΡΙΖΑ,  είδαν ότι προηγούνται στο βόλεμα τα πραγματικά και όχι «νόθα» του παιδιά.

Άρα κανένας δεν ξέρει τι θα αποφασίσει ο Δ. Σαλτούρος μέχρι να δει προς τα πού θα γύρει η ζυγαριά και αν φυσικά τα τοπικά στελέχη της ΝΔ θα δεχτούν ένα «ξένο» σώμα στις λίστες υποψηφιότητας.

Πάντως, με δεδομένη την στάση των στελεχών της ΝΔ στην Ξάνθη, δεν θα είναι καθόλου παράξενο, αν  ο Μητσοτάκης που δεν είναι σίγουρος ποια στελέχη είναι δικά του και ποια Καραμανλικά, να κατεβάσει τον Δ. Σαλτούρο που σίγουρα δεν είναι μεν δικό του παιδί, αλλά σίγουρα δεν είναι του Καραμανλή, άσχετα αν οι ρίζες του έχουν λίγο από Καραμανλή.