ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΟΥ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ

 

Ένα σοβαρό ερώτημα απασχολεί τους αναλυτές από την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους πολίτες να βγούνε στον δρόμο για να προστατεύσουν την δημοκρατία.

Τελικά ποια δημοκρατία οι βγήκαν στ δρόμο να προστατεύσουν οι Τούρκοι πολίτες; Του Ερντογάν, που ήλεγχε τα μέσα ενημέρωσης; Που ήλεγχε τις εισαγγελικές αρχές; Που αιματοκύλισε κάθε αντίδραση των ίδιων των πολιτών;

Γιατί λοιπόν οι πολίτες στήριξαν των Ερντογάν; Γιατί λοιπόν στήριξαν έναν παλιό δικτάτορα που έκανε χρήση του διαδικτύου για να τους βγάλει στον δρόμο την ώρα που το είχε απαγορεύσει;

Τι ήταν αυτό που έβγαλε στο δρόμο τον Τουρκικό Λαό για να εμποδίσει τον νέο δικτάτορα απέναντι στον παλιό;

Η απάντηση όσο εύκολη και αν είναι, άλλο τόσο δύσκολο είναι να την υποστηρίξει κανείς με βεβαιότητα.

Οι Τούρκοι πολίτες δεν θέλουν να χάσουν την βόλεψη τους. Οι Τούρκοι πολίτες την τελευταία δεκαετία απολαμβάνουν σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό την στερημένη για δεκαετίες ποιότητα ζωής.

Την τελευταία δεκαετία ο Ταγίπ Ερντογάν, για πολλούς πολύ έξυπνα, φρόντισε απ ότι λένε αναλυτές, να ανεβάσει το βιοτικό επίπεδο του μέσου Τούρκου πολίτη δίνοντας δουλειά και αγοραστική δύναμη στους πολίτες.

Αυτό, όπως λένε αναλυτές, στάθηκε η αφορμή, μεταξύ των δύο δικτατοριών, δηλαδή της παλιάς του Ερντογάν και της ερχόμενης των στρατιωτικών, προτίμησαν αυτή του Ερντογάν για να μην χάσουν την «βόλεψη» τους.

Κάτι ανάλογο με την Ελλάδα όταν επί σειρά δεκαετιών, οι Έλληνες πολίτες, ακολουθούσαν τυφλά τον Α. Παπανδρέου-πρώτο διδάξαντα- και όλους όσους ακολούθησαν με αυτό το σκεπτικό. Το έκαναν για να μην χάσουν την βόλεψη τους. Άσχετα αν γνώριζαν ότι το κράτος οδηγείτε στα βράχια.

Βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι οι Τούρκοι Πολίτες και οι Έλληνες, έχουν έναν κοινό παρανομαστή. Δεν θέλουν να χάσουν την βολή τους.

Και εδώ είναι το λεπτό σημείο της όλης υπόθεσης.

Σήμερα, η διαφορά μεταξύ των Ελλήνων πολιτών και των Τούρκων οι οποίοι φαίνεται ότι μέχρις ώρας απέτρεψαν την νέα δικτατορία, προτιμώντας αυτήν του «Σουλτάνου», σε αντίθεση με τους Έλληνες ψηφοφόρους που το βιοτικό τους επίπεδο έχει πέσει δραματικά και πέφτει με γρήγορους ρυθμούς καθημερινά εξακολουθούν να στηρίζουν λογικές τύπου Τσίπρα, Καμμένου, Μητσοτάκη Γενηματα και πάει λέγοντας.

Το ίδιο ερώτημα που μπήκε στους Τούρκους πολίτες, τίθεται και στους Έλληνες πολίτες, αλλά έχει ξεκάθαρα αποδέκτη τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο. Ο τρόπος διοίκησης της Χώρας δεν έχει καμιά διαφορά από τον τρόπο που διοικεί την χώρα του ο Ερντογάν. Το «αποφασίζομαι και διατάσσομαι» στον οικονομικό τομέα, ισοδυναμεί με το αποφασίζομαι και διατάσσομαι του Ερντογάν στον πολιτικό τομέα.

Θα στηρίξουν πλέον οι Έλληνες πολίτες σε μία εκλογική αναμέτρηση τους ανθρώπους που τους έφτασαν στον «πάτο»;

Αυτό θα πρέπει να το λάβει σοβαρά υπ όψη του ο κ. Τσίπρας

Βέβαια, υπάρχει ένα σημείο που χρίζει διερεύνησης.

Ο κ. Τσίπρας, γνωρίζοντας πολύ καλά την λογική του Έλληνα ψηφοφόρου, θα μπορέσει  άραγε, δίνοντας τους κάποια προεκλογικά «δωράκια»  όπως την απλή αναλογική στους αριστερούς, να τους ξαναφέρει κοντά του; Η απάντηση, όχι ξεκάθαρη.

Ο Ελληνικός λαός, κάθε μέρα που περνάει, χάνει την βόλεψη του

Σαφώς και δεν τον ενδιαφέρει ποιος θα κυβερνήσει αρκεί αυτός ακόμη και στην περίοδο της κρίσης να περνάει καλά.

Άρα υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα, αν ο Τσίπρας καταφέρει και δώσει μερικά «δωράκια» στους ψηφοφόρους, να ξανακυβερνήσει. Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που φέρνει για ψήφιση την απλή αναλογική.

Ήδη έχει «τσιμπήσει» Λεβέντης, ο Θεοδωράκης είναι έτοιμος, η Φώφη η Γεννήματα κάτω από την πίεση της ΔΗΜΑΡ θα βάλλει νερό στο κρασί της, οι ΑΝΕΛ είναι δεδομένοι, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πρόβλημα να συμμαχήσει ακόμη και με την Χρυσή Αυγή για να καταφέρει να μείνει στην εξουσία, άρα ο Ελληνικός Λαός νικήθηκε.  Και θα συνεχίσει να υποστηρίζει μία «δικτατορία» έστω και με μία πρόσκαιρη προεκλογική ανάσα που θα του δώσει ο Τσίπρας.

Άρα τέτοιος λαός που είναι τέτοιοι πολιτικοί αρχηγοί του πρέπουν