ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΨΑΡΙ ΔΕΝ ΒΡΩΜΑΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΚΕΦΑΛΙ;

ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΗΡΘΑΝ,

ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ;

 

Untitled XASAPIS 5

 

Ανεξάρτητα από την πολιτική που επιλέχθηκε στα θέματα της προβολής του τουρισμού στην ΑΜΘ και τα θετικά της αποτελέσματα, οι ιθύνοντες θα έπρεπε να είχαν προβλέψει όλα αυτά που γίνονται στις πύλες εισόδου των τουριστών από την πλευρά των Κήπων και της Νυμφαίας.

Οι δικαιολογίες του τύπου φταίει η Συνθήκη της Σέγκεν ή το Υπουργείο Εξωτερικών γιατί είναι «γραφειοκρατικό», ακούγονται μεν σαν δικαιολογία αλλά είναι αδιάφορες για τον επαγγελματία τουρισμού στην ΑΜΘ.

Η ΑΜΘ περιμένει σαν μάνα εξ ουρανού τους Τούρκους, Βούλγαρους και Ρουμάνους επισκέπτες. Έπρεπε να διασφαλιστεί αυτή η είσοδος στην ΑΜΘ με οποιοδήποτε κόστος αν δεν θέλουμε σαν περιοχή να πάθουμε ότι έπαθε η Τουρκία και μέσα σε μία νύχτα να βρεθούμε στην λίστα με τους ανεπιθύμητους προορισμούς.

Αλήθεια τι πιστεύουν οι υπεύθυνοι τουρισμού Παυλίδης και Αμοιρίδης δικαιολογώντας τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στις εισόδους της ΑΜΘ; Ότι αν δικαιολογήσουν την κατάσταση στα τοπικά ΜΜΕ αυτή δεν θα έχει επιπτώσεις;

Επιτέλους, πότε θα πάψουμε να ρίχνουμε ευθύνες στην Αθήνα; Αυτή έχει αποδείξει από την μεταπολίτευση και μετά ότι νοιάζεται για τον εαυτό της και καρφάκι δεν της καίγεται για την Θράκη, όποια κυβέρνηση και αν είναι επάνω. Άρα ευθύνη των τοπικών Διοικήσεων είναι να εξαλειφθούν αυτά τα προβλήματα.

Πώς; Αυτό είναι καθαρά θέμα δικό τους. Στην πολιτική δεν υπάρχουν αδιέξοδα και έπρεπε να βρεθεί λύση πολύ πριν εμφανισθεί το πρόβλημα.

Μπορεί για φέτος που είναι η πρώτη χρονιά, όπου ομολογούμενος έγινε πολύ καλή δουλειά από την Αντιπεριφέρεια Τουρισμού, με θετικά αποτελέσματα τα οποία γεύονται οι τοπικές κοινωνίες, όμως, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, του χρόνου δεν θα έρθει κανένας.

Άρα πρέπει να βρεθεί τρόπος να μην παρουσιάζονται οι καθυστερήσεις και πολιτική σημαίνει ότι σχεδιάζω μακροπρόθεσμα και υπολογίζω όλες τις «στραβές».

Με της δηλώσεις  ότι φταίει η Σέγκεν, ορθά φταίει, φταίει, ο πολύς κόσμος λόγο του μπαϊραμιού,   δεν λύνεται το πρόβλημα.

Αν χρειαστεί να πιεστεί το Υπουργείο Εξωτερικών αυτό να γίνει και στην ανάγκη οι ντόπιοι πολιτικοί να κοιμηθούν έξω από τα σκαλιά του, προκειμένου να πετύχουν οφέλη για την τοπική κοινωνία. Μπορούν; Θέλουν;

Όπως επίσης πολιτικός σημαίνει καίριες διασύνδεσης με  το χοντρόπετσο κράτος.

Τότε και μόνο τότε λειτουργείς για το συμφέρων του τόπου σου.