«”Μου αρέσει ο ήχος από το σκιτσάρισμά σου” μου είπε».

Αυτή είναι η πρώτη φράση που ακούγεται στο video animation της Karis Oh, ένα βίντεο διάρκειας μόλις δυόμισι λεπτών για την τυχαία συνάντηση στον δρόμο δύο ανθρώπων. Ενός κοριτσιού κι ενός αγοριού που κάθεται για να του κάνει το σκίτσο του.

Το «The Moment» είναι η διπλωματική της Karis στο School of Visual Arts στη Νέα Υόρκη. Της πήρε δύο χρόνια για να το ολοκληρώσει.

«Το να κάνω, στον δρόμο, πορτρέτα περαστικών είναι κάτι που κάνω εδώ και καιρό. Η ιστορία που αφηγείται “Η Στιγμή” συμβαίνει στην Νέα Υόρκη, στην πόλη που βρίσκομαι αυτή την περίοδο. Άνθρωποι που με ξέρουν νόμισαν ότι η ιστορία αυτή είναι κάτι που μου συνέβη πραγματικά. Είναι, όμως, μια ιστορία που επινόησα. Κάτι πραγματικά προσωπικό, αλλά όχι κατ’ ανάγκην αληθινό» εξομολογείται η Karis.

«Αν πρέπει να αναφέρω κάποιες βασικές πηγές έμπνευσης θα έλεγα τη σκηνή με την πλαστική σακούλα στο “American Beauty” και το “What Really Matters at the End of Life” του BJ Miller. Και τα δύο μιλούν για τη ζωή πίσω από ό,τι μπορούμε να δούμε μόνο με τις αισθήσεις που έχουμε» τόνισε στο Lost at E Minor.