ΓΙΑΤΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΔΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΑΒΔΗΡΩΝ; ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ «ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ» ΤΟΥΣ  ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ;

 

Αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί σε πολλές περιπτώσεις και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις οι οποίες διαχειρίστηκαν τις τύχες του Ελληνικού λαού και πάντοτε κάποια ομάδα πολιτών αδικείτο κατόπιν εισήγησης  των τοπικών κομματικών παραγόντων

Όμως αυτή η εισήγηση δηλαδή να εξαιρεθεί ο δήμος Τοπείρου και ένα μέρος του Δήμου Αβδήρων, ξεπερνάει  κάθε μικρόψυχο σκεπτικό των τοπικών Στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, έγινε η αιτία να προκληθεί ρήξη στους κόλπους του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ αφού ο βουλευτής του, πρώτα ψήφησε τον σχετικό νόμο, μετά βγήκε με δηλώσεις του στηρίζοντας τον δήμαρχο Τοπείρου Θ. Μίχογλου στον αγώνα που κάνει να πάρει πίσω την απόφαση ο αρμόδιος υπουργός.

Στο πλευρό του δημάρχου και οι βουλευτές της ΝΔ και μεταξύ αυτών ο κ. Δημοσχάκης ο οποίος με ανακοίνωση του γνωστοποιεί την ερώτηση σχετικά με το θέμα που απευθύνει στον αρμόδιο υπουργό.

Την ερώτηση υπογράφει και ο κ. Σταμάτης, υπεύθυνος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ξάνθης και της Κομοτηνής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αντανακλαστικά του κ. Σταμάτη ήταν κάπως καθυστερημένα και μάλλον μετά την κριτική που δέχτηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για αυτήν του την αδράνεια, «συμμάχησε» με τον κ. Δημοσχάκη για αυτήν την ερώτηση που έπρεπε από την πρώτη στιγμή να κατατεθεί με ευθύνη του κ. Σταμάτη.

Α.Π.

Untitled XASAPIS 5

ΘΕΜΑ: Ερώτηση για την εξαίρεση του Δήμου Τοπείρου και του Δήμου Αβδήρων από την Ειδική Κατηγορία Ενισχύσεων

Ερώτηση κατέθεσαν Βουλευτές της Ν.Δ., συμπεριλαμβανομένου του Βουλευτή Έβρου και Επίτιμου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκη, μετά από πρωτοβουλία της Τομεάρχη Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Βουλευτή Β΄ Αθηνών Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, σχετικά με την παράλειψη δύο Δήμων της Θράκης από τις παραμεθόριες περιοχές.

Συγκεκριμένα, οι Δήμοι Τοπείρου και Αβδήρων στον Νομό Ξάνθης δεν συμπεριλαμβάνονται στην Ειδική Κατηγορία Ενισχύσεων του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, με ότι αυτό συνεπάγεται στους όρους χρηματοδότησής τους από τον, ήδη άνευρο, Αναπτυξιακό Νόμο.

Ακολουθεί η ερώτηση:

Προς : Κύριο Υπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού

Θέμα: «Εξαίρεση του Δήμου Τοπείρου και του Δήμου Αβδήρων από την Ειδική Κατηγορία Ενισχύσεων»

Με τον νέο αναπτυξιακό νόμο εμπίπτουν στις ειδικές κατηγορίες ενισχύσεων οι παραμεθόριες περιοχές, με την προϋπόθεση ότι  βρίσκονται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα. Με την παραπάνω διάταξη συμπεριλαμβάνονται στην Ειδική Κατηγορία Ενισχύσεων οι Νομοί Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης, εκτός από το  Δήμο Τοπείρου και το Δήμο Αβδήρων.

 

Επειδή στις 24.6.2016 εστάλη από τον Δήμαρχο Τοπείρου ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού για την ανάδειξη της παραπάνω κατάφορης αδικίας σε βάρος του Δήμου Τοπείρου, ερωτάται ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να αρθεί η παραπάνω αδικία.

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

 

  1. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Βουλευτής Β΄ Αθηνών
  2. Αυγενάκης Λευτέρης, Βουλευτής Ηρακλείου
  3. Δημοσχάκης Αναστάσιος, Βουλευτής Έβρου
  4. Σταμάτης Δημήτρης, Βουλευτής Επικρατείας