Θα φορολογήσουν τις γιορτές Παλιάς Ξάνθης. Είναι ανίκανοι να συλλάβουν την φοροδιαφυγή και για να βγάλουν τα έξοδα της “καρέκλας” τους στους γυάλινους πύργους των Υπουργείων τους,  φορολογούν τον πολιτισμό της Ξάνθης.

 

Μάλλον έπιασαν τόπο οι γκρίνιες και τα «καρφώματα» κάποιων «προοδευτικών» κατοίκων της παλιάς Ξάνθης  και συγκεκριμένων επαγγελματιών στον χώρο της εστίασης που έβλεπαν κατά την διάρκεια των γιορτών παλιάς πόλης οι σύλλογοι, να δίνουν σουβλάκια στους επισκέπτες στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον θεσμό της πόλης αλλά και τις μελλοντικές τους δράσεις.

Απ ότι δείχνουν τα πράγματα οι γκρίνιες δεν σταμάτησαν εκεί αλλά έφτασαν με μορφή καταγγελιών, σύμφωνα πάντοτε με πληροφορίες μας,  και στα αυτιά της Δ.Ο.Υ Ξάνθης για φοροδιαφυγή.

Το επόμενο βήμα της εφορίας της Ξάνθης που κατόπιν εντολής της Γενικής Γραμματείας Εσόδων φορολογεί ότι «πετάει» και ότι «ανασαίνει» αλλά για να διευκολύνει επιχειρηματίες και φορολογούμενους η ελαστικότητα της πάει «περίπατο» αποφάσισε να τρίξει τα δόντια, έστω και με ευγενικό τρόπο όπως πληροφορούμεθα, στους συλλόγους με σκοπό την φορολόγηση των εσόδων τους.

 

«Έσκασε» τελικά το θέμα της φορολόγησης των πολιτιστικών συλλόγων κατά την διάρκεια των γιορτών παλιάς πόλης που συζητιόταν πέρυσι και μάλλον η Δ.Ο.Υ. Ξάνθης θα εφαρμόσει από φέτος.

Για πρώτη φορά στα χρονικά η εφορία της Ξάνθης παρεμβαίνει στα οικονομικά των πολιτιστικών Συλλόγων της Ξάνθης οι οποίοι δραστηριοποιούνται στις γιορτές παλιάς πόλης.

Ο λόγος είναι να αποκλειστεί η περίπτωση φοροδιαφυγής, αυτό τουλάχιστον ανέφερε ο Διευθυντής της Δ.Ο.Υ. κ. Επαμεινώνδας Αδαμακόπουλος στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ίδιου παρουσία των προεδρείων των Π.Σ. και του προέδρου του Κ. Πολιτισμού.

Έγινε σαφές από την πλευρά της Εφορίας ότι για να τύχουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι την απαλλαγή του ΦΠΑ, θα πρέπει νε ενιαίο τρόπο να υποβάλλουν το αίτημα και ενωρίτερα, δηλαδή στον Ιούλιο.

Συζητήθηκε το θέμα των αποδείξεων, και το θέμα της θέσπισης ενός αφορολογήτου πλαφόν όπου μετά από αυτό οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Ξάνθης θα φορολογούνται.

Τελικό συμπέρασμα για να παράξει κανένας εθελοντικά πολιτισμό σε αυτόν τον τόπο πρέπει πρώτα να περάσει από το «γκισέ» της εφορίας.