Είναι λυπηρή η εικόνα που παρουσιάζει η λειτουργία του κυβερνητικού έργου όπου οι αντιθέσεις και οι αντιφάσεις υποδέχεται η μία την άλλη.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ;

Την ώρα που η παρούσα κυβέρνηση, διώχνει τα Ελληνόπουλα μετανάστες σε ξένες χώρες λόγω της ανερμάτιστης πολιτικής της που “θρέφει” την ανεργία,  αναπληρώνει το κενό που αφήνουν  τα Ελληνόπουλα φεύγοντας στο Εξωτερικό για να βρούνε την τύχη τους, με μετανάστες δεύτερης γενιάς που τους δίνει την ιθαγένεια με το “κιλό”.

Σαφώς και κινδυνεύει κάποιος να χαρακτηρισθεί ακραίος που εντοπίζει αυτή την ανακολουθία που συμβαίνει σε μία χώρα όπου οι παράνομοι μετανάστες ξεπερνούν το 1.000.000.

Μπορεί η παρούσα κυβέρνηση να μας πει ποια ακριβώς είναι η πολιτική της για την μετανάστευση που βιώνουν τα Ελληνόπουλα σε αντίθεση με την μεταναστευτική πολιτική για τους μετανάστες, που οι περισσότεροι παραβίασαν τα σύνορα της Χώρας για να τύχουν της Ελληνικής Ιθαγένειας;

Με ποια κριτήρια δίνεται η ιθαγένεια και ποια λογική; Έχουν δουλειά η μετανάστες; Μπορούν να ζήσουν τις οικογένειες τους για να ζητούν και να παίρνουν την Ελληνική Ιθαγένεια; Και αν ναι,  γιατί η κυβέρνηση δεν αντιστρέφει τους όρους του παιγνιδιού για να τακτοποιηθούν επαγγελματικά στην χώρα τους τα Ελληνόπουλα;

Τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για να σταματήσει την αιμορραγία των νέων ανθρώπων σε αναζήτηση της τύχης τους εκτός συνόρων;

Βλέπουμε να ξετυλίγεται με επιτυχία η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης για τους μετανάστες. Για τους Έλληνες μετανάστες ποια είναι η … μεταναστευτική πολιτική της;

Α.Π.

Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής: Εγκρίθηκαν 6.029 αιτήσεις ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών

Περισσότερες από 6.000 αιτήσεις απόδοσης ιθαγένειας, στη δεύτερη γενιά μεταναστών στην Ελλάδα, έχουν εγκριθεί ένα χρόνο μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου 4332/2015, όπως ανακοινώνει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Με βάση τα στοιχεία που παραθέτει το υπουργείο, ήδη έχουν υποβληθεί 27.720 αιτήσεις για απονομή ιθαγένειας στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας. Από αυτές έχουν εγκριθεί οι 6.029 αιτήσεις, ενώ οι υπόλοιπες βρίσκονται σε στάδιο επεξεργασίας.

Το υπουργείο και η Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής σχολιάζουν ότι η διαδικασία απόδοσης ιθαγένειας στη δεύτερη γενιά μεταναστών στην Ελλάδα «προχωρά με γοργά βήματα», παρά τις μικρές καθυστερήσεις που υπήρξαν «λόγω προβλημάτων στη μηχανογραφική εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών».

Επίσης, σημειώνεται ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η απονομή ιθαγένειας στις εκκρεμείς αιτήσεις του νόμου 3838/2010, οι οποίες διεκπεραιώθηκαν κατά προτεραιότητα.

 

Για καθυστερήσεις κάνει λόγο το «Ποτάμι»

Σχετική ανακοίνωση για τον ένα χρόνο από την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια εξέδωσε σήμερα και το «Ποτάμι», στην οποία καταγγέλλει ότι οι εκκρεμείς αιτήσεις από το 2010 «βρίσκονται ακόμη στα συρτάρια Δήμων και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων», ότι οι αιτήσεις των νέων δικαιούχων «δεν έχουν επίσης ακόμη διεκπεραιωθεί, με τις σχετικές προθεσμίες να ορίζονται από έξι μήνες ως ένα έτος» και ότι δικαιούχοι περιμένουν μέχρι και επτά μήνες «για να λάβουν βεβαίωση φοίτησης από τις συναρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, ώστε να έχουν στη συνέχεια δικαίωμα να υποβάλουν την αίτησή τους».