Πράξη ανθρωπιάς στην Θράκη – Μισό εκατ. ευρώ για τα παιδιά με βαριά νοητική στέρηση

Σαφέστατα δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς πράξεις όπως αυτή του κ. Ν. Κάρρα ο οποίος άφησε κληρονομιά μισό εκατομύριο ευρώ προκειμένου να βρούνε στέγη τα παιδιά με νοητική στέρηση όταν οι γονείς τους και οι συγγενείς “φύγουν” από κοντά τους. Δυστυχώς όμως η πολιτεία και η γραφειοκρατία που υποθάλπει σε βαθμό κακουργήματος ακόμη δεν απέδωσαν την κληρονομιά στους δικαιούχους που είναι ο Σύλλογος Μέριμνας παιδιών με νοητική στέρηση “Άγιοι Θεόδωροι”.
Α.Π.
Untitled XASAPIS 5
Μισό εκατομμύριο ευρώ άφησε κληρονομιά ένας Κομοτηναίος ο Νικόλαος Κάρας στον Σύλλογο Μέριμνας παιδιών με βαριά νοητική στέρηση ‘Αγ. Θεόδωροι”.
Ωστόσο, αυτή τη στιγμή τα χρήματα ακόμη δεν έχουν ξεμπλοκαριστεί από την τράπεζα, κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες για την ανέγερση της αυτόνομης διαβίωσης των παιδιών στο χώρο που ξεκίνησε να χτίζεται 6 χιλιόμετρα έξω από την Κομοτηνή.
«Αυτόν τον αγώνα για την απόκτηση δική μας στέγης η υποστηριζόμενης διαβίωσης τον κάνουμε εδώ και 30 χρόνια», δήλωσε η πρόεδρος του συλλόγου Νατάσσα Λιβεριαδου, «όμως από το 2010 αποφασίσαμε κάνουμε αυτή την στέγη, ώστε τα παιδιά σε περίπτωση που φύγουν οι γονείς τους να μην μείνουν χωρίς στέγη και προστασία.

Πρόκειται για μια μεγάλη δομή κάτι σαν οίκος ευγηρίας ΑΜΕΑ», τόνισε με νόημα. Σε ότι αφορά την αυτόνομη στέγη ΑΜΕΑ θα περιλαμβάνει μια κεντρική μονάδα η οποία θα αποτελείται από ένα εστιατόριο, εργαστήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και ένα γυμναστήριο.
Παράλληλα θα κατασκευαστούν 8 σπιτάκια 100 τετραγωνικών για την διαβίωση των παιδιών με νοητική υστέρηση.
Σύμφωνα με την κ. Λιβεριάδου, θα ανοίξουν πολλές θέσεις εργασίες οταν ολοκληρωθεί η στέγη, ενώ αναζητούνται κι άλλες πήγες χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί και η συνεργασία που έχει ξεκινήσει με το ΤΕΦΑΑ και την κοινωνική διοικηση, από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
ΕΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ