Στην λογική της κυβέρνησης και ο ΕΛΓΑ. Θυμάται τους αγρότες μόνο όταν είναι να πληρώσουν. Μετά…κρατά σταθερά τους δικούς του αργούς, έως πολύ αργούς ρυθμούς.

ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΑΚΤΥΛΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ  ΔΙΩΞΕΙΣ

Untitled XASAPIS 5

Την απογοήτευση τους εκφράζουν, μέσω του προέδρου τους Κ. Δαλάτση, οι αγρότες της Ξάνθης από την λειτουργία του ΕΛΓΑ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου αγροτών του δήμου Τοπείρου  Κ. Δαλάτση, μπορεί οι εκτιμητές να έρθουν κάποια στιγμή και να εκτιμήσουν την ζημιά  που προκλήθηκε πριν από λίγο καιρό στην περιοχή της Γεννησέας αλλά, οι αγρότες, ένας θεός ξέρει πότε θα αποζημιωθούν και τονίζει πώς ο ασφαλιστικός φορέας του ΕΛΓΑ έχει χρήματα για να πληρώσει άμεσα τους πληγέντες αγρότες γιατί κρατά άμεσα τις εισφορές από τους αγρότες.

Ο Κ. Δαλάτσης σημειώνει ότι για το κάθε στρέμμα που οι εκτιμητές, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, που κρίνουν, οι αγρότες, πληρώνουν στον ΕΛΓΑ μισό ευρώ το στρέμμα. «Παρ όλα αυτά, κρατά πάντοτε τους ίδιους αργούς έως πολύ αργούς ρυθμούς όταν είναι να πληρώσει τις αποζημιώσεις».

Επίσης μίλησε με πικρία για τους πολιτικούς οι οποίοι πηγαίνουν στον χώρο της ζημιάς, φωτογραφίζονται μαζί με τους δυστυχείς αγρότες που βλέπουν την χρονιά τους να πηγαίνει «στράφι» και μετά εξαφανίζονται χωρίς να ασκήσουν καμία ουσιαστική πίεση στην κυβέρνηση και μέσω αυτής στον ΕΛΓΑ.

Μέχρι σήμερα, όπως αναφέρει ο ίδιος, δεν ήρθαν σε επαφή με τους κυβερνητικούς βουλευτές αλλά ούτε και οι ίδιοι ζήτησαν να δουν τους αγρότες. Υπάρχει το σκεπτικό, αναφέρει, ότι θα προσπαθήσουν να έρθουν μαζί τους σε επαφή, μόλις οι εκτιμητές βρεθούν στα χωράφια τους και υποβάλλουν τις αναφορές τους στον ΕΛΓΑ.

Στην ερώτηση τι περιμένετε από τους κυβερνητικούς βουλευτές της Ξάνθης, με δεδομένο ότι δήλωσαν σε υψηλούς τόνους ότι θα…πιέσουν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης; Περιορίστηκε μόνο στην φράση: «αυτά τα έχουμε ξανακούσει από όλους τους βουλευτές του νομού και σήμερα αλλά και όλα τα υπόλοιπα χρόνια που πέρασαν. Σημασία έχει ότι ο αγρότης για μία ακόμη φορά, μαζί με την βαριά φορολογία, έχει και το χαμένο του βιός. Τώρα πώς θα ανταποκριθεί, αν πληρωθεί του χρόνου, στο κράτος, στις τράπεζες και στους προμηθευτές του…Ένας Θεός ξέρει».

Τέλος κάνοντας αναφορά στην κλήση απολογίας του μαζί με τον πρόεδρο των κτηνοτρόφων Θ. Λουκμακιά γιατί κατά την διάρκεια των απεργιακών τους κινητοποιήσεων έκλεισαν τον δρόμο με τα τρακτέρ, ανέφερε ότι στο παρελθών και άλλη φορά κινήθηκαν οι δικαστικές αρχές με τον ίδιο τρόπο και δεν είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά, τονίζοντας ότι οι αγρότες θα ξαναβγούν στους δρόμους.

Τον ρωτήσαμε αν βλέπει πολιτικό δάκτυλο πίσω από την δίωξη τους και ανέφερε: «Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει πίσω από τις διώξεις πανελλαδικά των συνδικαλιστών των αγροτών πολιτικός δάκτυλος».