Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο το απόγευμα της Δευτέρας

 

Το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης συνηγόρησε στην συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ροδόπης η οποία έχει επάρκεια να διαχειριστεί Ευρωπαϊκά Προγράμματα για λογαριασμό του νομού Ξάνθης. Παρόντας στην συνεδρίαση ο πρόεδρος και Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Χ. Μέτιος ο οποίος

πήρε τον λόγο, κάνοντας αναφορά σε όσες συναντήσεις έγιναν μεταξύ των μελών της Ξάνθης και τις συζητήσεις που προηγήθηκαν για να φτάσουν στην χθεσινή ημέρα υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας. Σε αυτή την λογική ο δήμος Ξάνθης όπως και υπόλοιποι δήμοι και φορείς, αποφάσισαν να συμπράξουν.

IMG_20160627_184327 anaptixiaki 2

Ο Γενικός Διευθυντής κ. Κεφαλίδης ανέφερε ότι πρέπει να επιλεγούν έργα τα οποία θα βοηθήσουν την ανάπτυξη σημειώνοντας ότι η Αναπτυξιακή Ροδόπης προκειμένου να υλοποιήσει τα προγράμματα επ ωφελείας του νομού Ξάνθης πρέπει να έχει την συναίνεση των τοπικών κοινωνιών.

Untitled XASAPIS 5

Ο δήμαρχος Ξάνθης, ανέφερε μετά από παρέμβαση Ξυνίδη που αφορούσε τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν από την πλευρά της Ξάνθης, ανέφερε ότι δεν αποκλείστηκε κανένας αλλά και δεν είναι βέβαιο ότι όλοι όσοι ζητήσουν να συμμετάσχουν θα συμμετάσχουν για να συμπληρώσει ο επικεφαλής της Μείζονος αντιπολίτευσης ότι στο νέο σχήμα θα συμμετέχουν τα ίδια πρόσωπα που «πτώχευσαν» την Αναπτυξιακή Ξάνθης, δηλώνοντας ότι η παράταξη του είναι θετική σε αυτή την συνεργασία.

Ο κ. Σ. Τσιακίρογλου δήλωσε καταρχήν θετικός στην συνεργασία της Αναπτυξιακής Ροδόπης με την Π.Ε. ενότητα της Ξάνθης τονίζοντας όμως ότι αυτή η συνεργασία δεν πρέπει να έχει πολιτικές σκοπιμότητες τονίζοντας ότι το επιχειρείν δεν γνωρίζει κόμματα και χρώματα.

Ο Ν. Ανταμπούφης ανέφερε ότι κατ αρχήν είναι θετική και η δική του παράταξη σημειώνοντας και αυτός ότι δεν πρέπει να καπελωθεί από τις ίδιες πολιτικές σκοπιμότητες που οδήγησαν στο κλείσιμο της Αναπτυξιακής Ξάνθης εκφράζοντας τον φόβο  ότι με την συνεργασία της Αναπτυξιακής Ροδόπης με την Ξάνθη να μην «χαλάσει» η πρώτη.

IMG_20160627_184331 anaptixiaki 3

Καταψήφισε την πρόταση συνεργασίας ο Γ. Κολάρος που πρόσκειται στο ΚΚΕ με το σκεπτικό ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν να κερδίσουν κάτι από όλη αυτή την ιστορία.

Ποιο σοβαρή ήταν η τοποθέτηση του Ιπποκράτη Καμμαρίδη ο οποίος υποστήριξε το όλο εγχείρημα λέγοντας ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχια και είναι κατάντια η έλλειψη της Αναπτυξιακής Ξάνθης, ευχαριστώντας παράλληλα την Αναπυξιακή Ροδόπης η οποία θα φέρει λεφτά στην Ξάνθη.

IMG_20160627_190017 anaptixiaki 4