Η μόρφωση δεν έχει ηλικία

 

Αυτό υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ξάνθης αφού ήδη έχουν ξεκινήσει τις εγγραφές μαθητών από 17…μέχρι και 107 – τρόπος του λέγειν.

Όπως ανέφερε σήμερα το πρωί στην εκπομπή «ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ» ο καθηγητής Πληροφορικής του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ξάνθης κ. Αναστάσιος Χατζηαναστασίου είναι δημόσιο σχολείο που σκοπό έχει να εξυπηρετήσει αυτούς που αδυνατούν να τελειώσουν το λύκειο είτε γιατί εργάζονται ή γιατί είναι απασχολημένοι τα πρωινά. Δίνει την δυνατότητα να αποκτήσουν οι μαθητές ένα πτυχίο, να αυξήσουν τις γνώσεις τους επάνω στο επαγγελματικό τους πεδίο, είτε απλά θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

Untitled XASAPIS 5

Η μεταφορά μετά την λήξη του σχολείου στις 21:50 είναι δωρεάν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ που η Περιφέρεια έχει μισθώσει για αυτόν τον σκοπό σε όσους μένουν εκτός Ξάνθης.

Το σχολείο στεγάζετε δίπλα στο μεγάλο σχολικό συγκρότημα επί τις Δημοκρίτου και ποιο συγκεκριμένα στο νούμερο 27.

Οι ώρες εκπαίδευσης από Δευτέρα έως και Παρασκευή είναι 18:30 -21:50.

Οι τομείς που θα λειτουργήσουν είναι:

Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και αυτοματισμού.

Μηχανολογίας

Πληροφορικής

Υγείας-Πρόνοιας και Ευεξίας.

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηαναστασίου το απολυτήριο Λυκείου είναι ισότιμο με όλα τα απολυτήρια Λυκείου της Χώρας και οι εγγραφές  για το σχολικό έτος έχουν καθοριστεί από 20-30 Ιουνίου και 1-12 Σεπτεμβρίου.

Γίνονται από τις ώρες 18:00-22:00

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρούνε στον ιστότοπο: 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Ξάνθης.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Χατζηαναστασίου Αθανάσιος, επειδή ακούγονται διάφορα για τα νυχτερινά σχολεία όπως παραβατικές συμπεριφορές από την πλευρά των μαθητών, αυτά, όπως τονίζει, «στο δικό μας το σχολείο, δεν υπάρχουν».