Ιπ. Καμαρίδης: «Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου παίρνει εντολές από τον Δήμαρχο»

 

Με αυτήν την φράση απάντησε ο γιατρός Ιπ. Καμαρίδης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ξάνθη Σταυρούπολη Νέα Εποχή, όταν ζητήθηκε να σχολιάσει την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης εβδομάδας.

Η εικόνα που παρουσιάζουν οι συνεδριάσεις, τόνισε,  δεν αρμόζουν στον Ξανθιώτικο λαό.

Το δημοτικό Συμβούλιο, σημείωσε, είναι εκεί για να λύνει προβλήματα και όχι να λύνει προσωπικές διαφορές.

Μιλώντας για την στάση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Δρεμσίζη, επανέλαβε αυτό που είπε και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης. «Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου παίρνει εντολές από τον δήμαρχο. Αυτό απαγορεύετε. Εκλέχθηκε από όλο το Σώμα και όχι να γίνεται συνένοχος στις όποιες αποφάσεις του Δημάρχου».

Κάνοντας αναφορά στις ερωτήσεις που έθεσε στο προεδρείο η παράταξη του, ανέφερε ότι η όλη διαδικασία και το έγγραφο που κινήθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες προκάλεσαν τον τρόμο στους μαθητές του 3ου και 4ου Γυμνασίου και έφεραν την αναστάτωση στους γονείς. «Δεν είναι δυνατόν να γίνεται αβασάνιστα αλληλογραφία χωρίς να έχει ελεγχθεί η στατικότατα του κτιρίου. Δεν μπορεί κάποιος ανεύθυνα να διασπείρει τον τρόμο στους μαθητές και γονείς».

Όσο για το κολυμβητήριο, ενώ δήλωναν ότι θα λειτουργήσει στον δεύτερο μήνα της ανάληψης της διοίκησης από την παρούσα παράταξη, ξαφνικά κατάλαβαν ότι στερείται οικοδομικής αδείας.

Όσο για το πρόγραμμα διαχείρισης των νεκρών στα κοιμητήρια, πληροφορηθήκαμε ότι αυτό είναι αγορασμένο από τον Ξανθιώτικο λαό εδώ και έξη χρόνια και κανένας δεν αναρωτήθηκε γιατί δεν το έβαλαν σε εφαρμογή. «Έλεος ποια. Δεν υπάρχει σεβασμός από την παρούσα διοίκηση ούτε στους νεκρούς».

Τέλος, έθεσε το ερώτημα σχετικά με  το λάθος του υπαλλήλου και του πολιτικού προϊσταμένου της ΔΕΥΑΞ που αγγίζει το ποσό των 213.000 ευρώ, ποιος θα το πληρώσει; Ο Ξανθιώτικος λαός; «Φτάνει ποια».

Πρέπει να επισημάνουμε ότι καλέσαμε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Δρεμσίζη να πάρει θέση σε όσα του καταμαρτυρεί η αντιπολίτευση και δεσμεύτηκε ότι θα απαντήσει, άν απαντήσει όταν ο ίδιος κρίνει.