Ακροάτρια: «Οι πολιτικοί είναι να εφαρμόζουν πολιτικές οι οποίες διασφαλίζουν την σωματική ακεραιότητα των συνδημοτών μας, αλλά και των αδέσποτων».

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Λιανίδης 9

Μία άλλη διάσταση έδωσε ακροάτρια της εκπομπής «Παρεμβολές» στο θέμα των αδέσποτων σκύλων η οποία κάθε άλλο μίλησε εχθρικά για την ύπαρξη τους και την επιβίωση τους ανάμεσα μας. Είπε ότι μπορεί ο νόμος να υποχρεώνει τον δήμο να ξαναφήνει τα αδέσποτα στον χώρο όπου περισυλλέγησαν μετά την στείρωση και τον εμβολιασμό τους, όμως θα πρέπει να εφαρμόσει πολιτικές, άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος της δημοτικής αρχής, να προασπίζει την υγεία και ασφάλεια των συνδημοτών μας αλλά και την επιβίωση των αδέσποτων.

Πώς;

Μα η δουλειά τους είναι να εφαρμόζουν τις δικές τους πολιτικές. Διαφορετικά θα ήμασταν εμείς στην θέση τους.

 

Ακροάτρια της εκπομπής «ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ» στον SUPER FM επικοινώνησε ζωντανά με την εκπομπή μας και αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχτηκε από τις Αγγέλες των αδέσποτων που είναι σχηματισμένες στην περιοχή του Αμοιρίδιου, του νοσοκομείου της Ξάνθης και σε άλλα σημεία της πόλης, χαρακτηρίζοντας ανίκανη την δημοτική αρχή να διαφυλάξει την σωματική ακεραιότητα των δημοτών.

Όπως ανέφερε στον «αέρα» η συνδημότισσα μας, αιτία για να σταματήσει να κάνει ποδήλατο ήταν η επίθεση που δέχτηκε από αγέλη των αδέσποτων, βάζοντας το ερώτημα αν είναι υγιή ή όχι και ποιος έχει την αρμοδιότητα να διαβεβαιώσει ότι τα σκυλιά τα οποία εμβολιάζονται και στειρώνονται παραμένουν υγιή και πώς δεν μεταδίδεται κάποιο νόσημα στους πολίτες.

Τέλος η ακροάτρια μας ανέφερε ότι τα αδέσποτα δεν φταίνε και ότι η ίδια όπως και πολλοί από τους συμπολίτες μας επίσης τα αγαπούν όμως,  ο δήμος πρέπει να προστατεύσει τους δημότες καθώς και τα αδέσποτα.

Της είπαμε ότι ο νόμος έχει «δεμένα» τα χέρια του δήμου όπως και όλων των δήμων στην Ελλάδα αφού τους υποχρεώνει μετά την στείρωση να τα αφήσουν στον ίδιο χώρο από όπου περισυλλέγησαν.

Η απάντηση της ακροάτριας μας αφοπλιστική. «Συμφωνούμε, όμως οι πολιτικοί είναι να εφαρμόζουν πολιτικές οι οποίες διασφαλίζουν την σωματική ακεραιότητα των συνδημοτών μας αλλά και των αδέσποτων».