Η καθημερινότητα της Ξάνθης σε κουβέντα με τον Κ. Ζαγναφέρη

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Ανοίγει το παρκινγκ του Γκέρυ, αναμονή της παρέμβασης στο τρίγωνο της Εξόδου από την Ξάνθη προς Καβάλα, αναφορά στον Μάκη Βορίδη, συνάντηση με την Φώφη Γεννηματά, «σνομπάρισμα» από Φωτίου ήταν τα θέματα της συζήτησης με τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρη στην εκπομπή «ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ» στον super fm και τον Αλέξανδρο Παυλικιάνο.

Λιανίδης 9

Ερωτηθείς μετά από απαίτηση των αναγνωστών της Xanthitimes.gr και ακροατών των «ΠΑΡΕΜΒΟΛΩΝ», απαντώντας ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρης σχετικά με το άνοιγμα του πάρκινγκ του Γκέρυ,  ανέφερε ότι οι λόγοι οι οποίοι προκάλεσαν το κλείσιμο του πάρκινγκ έχουν εκλείψει και άρα είναι θέμα λίγου καιρού για να ανοίξει και εν τω μεταξύ οι ΙΧήδες μπορούν να το χρησιμοποιούν με δική τους ευθύνη και αυτό γιατί ο χώρος είναι ιδιωτικός.

Ποιο συγκεκριμένα ο Κ. Ζαγναφέρης ανέφερε ότι το ο χώρος έκλεισε μετά από καταγγελία ιδιοκτήτη παρκινγκ προς το νεωτέρων μνημείων όπου και έκανε την σχετική παρέμβαση κρίνοντας το επικίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών τον χώρο που το χρησιμοποιούσαν σαν πάρκινγκ.

Οι λόγοι της καταγγελίας, όπως σημείωσε εξαλείφτηκαν και ο ίδιος συγκάλεσε σύσκεψη του Νεωτέρων Μνημείων, των Τ.Υ. της Αντιπεριφέςρειας όπου συμφωνήθηκε να πάψει η παρέμβαση των υπηρεσιών των Νεωτέρων Μνημείων διότι ο χώρος είναι ιδιωτικός με την προϋπόθεση να γίνουν οι σχετικές παρεμβάσεις από τις Τ.Υ. Όπως συμπλήρωσε ο κ. Ζαγναφέρης, το σχετικό κονδύλι βρέθηκε μετά την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη και θα ακολουθηθεί η σχετική διαδικασία για την αποκατάσταση του. Όμως, όπως τόνισε, αν κάποιοι συμπολίτες μας επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τον χώρο ως πάρκινγκ, μπορούν αφού είναι ιδιωτικός χώρος αλλά με προσωπική τους ευθύνη.

 

ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΗΣ…ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

 

Ερωτηθείς ο κ. Ζαγναφέρης, θέμα που ανέδειξε ξ Xanthitimes.gr, για τον κόμβο εξόδου από την πόλη για Καβάλα όπου κάποιες παρεμβάσεις κρίνονται απαραίτητες για την ασφάλεια των οδηγών, ανέφερε ότι θα γινόταν η παρέμβαση από την Αντιπεριφέρεια όπως το ξήλωμα των κρασπέδων, προκειμένου το τρίγωνο να έρθει στο ύψος της ασφάλτου και η ρύθμιση της εξόδου και της εσόδου στην πόλη να γινόταν με διαγραμμίσεις, υπήρχε και η σχετική οικονομική πρόβλεψη, όμως, ο δήμος έχει κάνει τον σχεδιασμό του και έχει συμπεριλάβει στο μεγάλο έργο της περιοχής και το τρίγωνο της…εξόδου ή της εσόδου στην κατεύθυνση της Καβάλας. Όπως ανέφερε καταλήγοντας, είπε ότι θα γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες την εβδομάδα που έρχεται.

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

 

Ερωτηθείς για την επίσκεψη Βορίδη στην Ξάνθης και την ομιλία του στα μέλη της ΝΟΣ ανέφερε ότι ο κ. Βορίδης με την επίσκεψη του στην Ξάνθη αποδεικνύει την ενότητα του κόμματος και ότι είναι ένας ευθύς πολιτικός ο οποίος μιλάει ξεκάθαρα. Έγινε δεκτός από το σύνολο των μελλών της ΝΟΣ και έγινε δεκτός σε κατ ιδίαν συναντήσεις με επαγγελματικές ομάδες καταγράφοντας τα προβλήματα.

 

ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΦΗ

 

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι θα συναντηθεί με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στα πλαίσια των θεσμικών του καθηκόντων.

Τέλος ο κ. Ζαγναφέρης ανέφερε ότι ως θεσμικός παράγοντας στον νομό, είδε σχεδόν όλους τους πολιτικούς, όλων των κομμάτων που επισκέφτηκαν την Ξάνθη και η μόνη η οποία δεν επιδίωξε να συναντηθεί μαζί του ήταν η κ. Φωτίου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ σνομπάρισε όχι μόνο το πρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη αλλά και τον θεσμό.