Βραδιά οινοποίησης στο Κελάρι Διαλεκτό

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

 

Μία πολύ όμορφη βραδυά περίμενε τους επισκέπτες το βράδυ της Κυριακής στο Διαλεχτό της Καβάλας με το εκλεκτό κρασί του Γιάννη και της Βάσως να ρέει άφθονο στις εγκαταστάσεις τους στα πλαίσια του θεσμού «Βραδυά Οινοποίησης».

Την όλη εκδήλωση έντυσε ο Αντώνης Μουσαδές.

Στον χώρο παλαίωσης του κρασιού καλλιτέχνες από την Χρυσούπολη “στεφάνωσαν” με τα έργα τους την όλη εκδήλωση.

Untitled XASAPIS 5

Νωρίτερα επισκέφθηκαν την εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μ. Αμοιρίδης συνοδεύοντας τον Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη.

Συναντήσαμε τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας  Θ. Μαρκόπουλο  ο οποίος δήλωσε ότι είναι στο πλευρό αυτών των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Συμμετείχαν στον θεσμό οι υπεύθυνοι του «Κελαριού»,   ο Γιάννης Αποστολίδης και  Βάσο Τουρουνίδου, παραγωγοί κρασιού αξιώσεων,  με πολλούς καλεσμένους, στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου τους στο Διαλεκτό της Καβάλας.

Τους πολλούς επισκέπτες από την Ξάνθη την Καβάλα και φυσικά συνεργάτες από όλη την Ελλάδα υποδεχόταν ο ίδιος ο Γιάννης Αποστολίδης.

Ρόλο ξεναγού ανέλαβε η κ. Τουρουνίδου όπου εξήγησε στους επισκέπτες πώς ένα μπουκάλι με βιολογικό, παλαιωμένο ή μη, κρασί ξεκινάει την διαδρομή του από μικρό φυτό και φτάνει στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις τους όπου μετατρέπετε σε κρασί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κρασί Μερλώ απέσπασε 9 χρυσά και το σερά 9 ασημένια σε έκθεση στο Μόναχο.

Η κ. Τουρονίδου εξήγησε επίσης την διαφορά καλλιέργειας και απόδοσης του αμπελιού βιολογικής καλλιέργειας και του συμβατικού, καθώς επίσης τον τρόπο παλαίωσης του κρασιού.

Θα πρέπει να συγχαρούμε τους οικοδεσπότες για την άψογη υποδοχή των καλεσμένων, την ενημέρωση, την περιποίηση και φυσικά την δυνατότητα να δοκιμάσουν όλους τους παραγόμενους τύπους κρασιού δωρεάν, δίνοντας τους έτσι την ευκαιρία της επιλογής και της αγοράς εφ όσον το επιθυμούσαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πολύ προσεγμένο κρασί του «Κελαριού», στο Διαλεκτό, όπου  ενώ οι ποιότητα του είναι άριστη, θα περίμενε κανείς και η τιμή του να είναι ανάλογη.

Ρωτήσαμε τον κ. Αποστολίδη πώς το καταφέρνουν. Η απάντηση του μας αφόπλισε: «Παίρνουμε την πρώτη ύλη από τα δικά μας κτήματα και δουλεύουμε πολύ περισσότερο απ ότι μπορεί να δουλέψει το αφεντικό, με μόνο σκοπό, να φτάσουν τα κρασιά μας στο σπίτι του κάθε πελάτη μας σε τιμή, που λόγω της κρίσης, να  μπορεί να την πληρώσει».

Τονίζετε ότι η παραγωγή του βιολογικού κρασιού έχει σαν προορισμό τω εξωτερικό όπου και προωθείτε.

Το κρασί του «Κελαριού» με πολλές ετικέτες θα το βρούμε και σε επιλεγμένα καταστήματα και στην Ξάνθη.

Ο Γιάννης Αποστολίδης και η Βάσω Τουρουνίδου πέτυχαν γιατί βαδίζουν σύμφωνα με το τρίπτυχο: Αμπελώνας, οινοποίηση, παλαίωση και διάθεση σε λογική τιμή.

IMG_20160529_203513

IMG_20160529_204030

IMG_20160529_205215

IMG_20160529_205317

IMG_20160529_210103

IMG_20160529_210348

IMG_20160529_210409

IMG_20160529_221942