H ASUS είχε μεγάλη μέρα στην έκθεση Computex, καθώς είδαμε ότι ανακοίνωσε τη σειρά ZenFone 3. Δε σταμάτησε όμως εκεί, καθώς έφερε μαζί της το νέο ZenBook 3, άμεσο αντίπαλο του MacBook της Apple.

Το ZenBook 3 παρουσιάστηκε επί σκηνής από τον Πρόεδρο της ASUS, Jonney Shih. Ο ίδιος το σύγκρινε άμεσα με τα MacBooks, καθώς θα είναι πιο ελαφρύ ακόμα και από τα πιο ελαφριά laptops της Apple και θα έχει επεξεργαστή δύο φορές πιο γρήγορο από το MacBook.

image

Ο Shih ανέφερε ότι το ZenBook 3 συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία των MacBook και MacBook Air, καθώς είναι πιο ελαφρύ και λεπτό από το πρώτο και πιο δυνατό από το δεύτερο. Επίσης έχει τη μεγαλύτερη αναλογία οθόνης και σώματος από όλα τα άλλα laptops της εταιρείας. Η οθόνη είναι 12,5 ίντσες και προστατεύεται από Gorilla Glass 4. Το σώμα περιλαμβάνει ένα πληκτρολόγιο πλήρους μεγέθους, touchpad καλυμμένο με γυαλί και αισθητήρα αποτυπώματος που υποστηρίζει το Windows Hello για να μπορείτε να κάνετε log in, χωρίς τη χρήση του κωδικού σας.

image (1)

Το laptop θα κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα: Royal Blue, Quartz Grey και (όπως και το MacBook) Rose Gold. Το μοντέλο με τον i7 επεξεργαστή και τον SSD δίσκο 1TB θα είναι διαθέσιμο προς $1.999, ενώ στα 1,499 θα βρείτε το μοντέλο με το δίσκο των 512GB (SSD). Τέλος, υπάρχει και μοντέλο στα 999$, το οποίο έχει i5 επεξεργαστή, 256GB SSD και 4GB RAM.

image (3)

image (2)

Αναμένονται πληροφορίες για την ημερομηνία διάθεσης των συσκευών.

Λιανίδης 9