Άρχισαν τα όργανα στο Πούρναλικ. Μας δουλεύει το «100» της Ξάνθης

 

Δυστυχώς το πρόβλημα που εμφανίζεται κάθε καλοκαίρι στο Πούρναλικ της Ξάνθης, εμφανίσθηκε και φέτος.

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιανος

Χθες, πρώτο καλοκαιρινό Σαββατόβραδο, η γειτονιά του Πούρναλικ βγήκε στα μπαλκόνια για να απολαύσει τον απογευματινό καφέ της.

Όμως, δυστυχώς για την γειτονιά, ο γνωστός «γείτονας» στην συγκεκριμένη οδό είχε «κέφια» και άπλωσε στην μέση του δρόμου στην οδό Βότση, το ηχοσύνολο του και άρχισε τους καρσιλαμάδες στην διαπασών,  κλειδώνοντας τους γείτονες του μέσα στα σπίτια τους και διπλωμανταλόνοντας, για να μην γίνουν θύματα της απίστευτης ηχορύπανσης που προκαλούσε ο γνωστός στην αστυνομία ένοικος της οδού Βότση.

Όσοι είχαν την ατυχία να συνορεύουν με την οδό Βότση, άρον άρον πήραν τους δρόμους για να μην σπάσουν τα τύμπανα τους από την υπερβολική ηχορύπανση, όπου τα ντεσιμπέλ, ξεπερνούσαν κάθε ανεκτό όριο, σύμφωνα με την νομοθεσία του Ελληνικού Κράτους.

Ως νομοταγής πολίτης, επικοινώνησε ο εν λόγω γείτονας με την εφημερίδα και μας είπε να καταγράψουμε το εξής γεγονός.

Κάλεσε το «100» γύρω στις 7 το απόγευμα. Η ώρα πήγε 9 και το «100» (Κέντρο επιχειρήσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης),  παρόλο που παραδέχτηκε ότι πήραν πολλά τηλέφωνο οι γείτονες  και παραπονέθηκαν, ανέφερε ότι το περιπολικό είναι καθ οδό για το συμβάν. Όμως, όπως έδειξε το πράγμα,  μάλλον το περιπολικό  ερχόταν από την Μοζαμβίκη, δεν εξηγείται διαφορετικά η καθυστέρηση των δύο ωρών και βάλε.

Ο εν λόγω γείτονας δεν άντεξε και πείρε τους δρόμους ψάχνοντας απεγνωσμένα για λίγη ησυχία και κατά τις 12 το βράδυ που επέστρεψε στο σπίτι του, επικοινώνησε μαζί μας και μας είπε ότι βρήκε ησυχία στην γειτονιά και αν μη τι άλλο θα κοιμόταν ήσυχα.

 

Συμπεράσματα.

 

Πρώτον:  Ο κάθε πολίτης όποτε έχει κέφια,  ανοίγει στην διαπασών το ηχοσύνολο του και σπάει τα νεύρα των συνδημοτών μας.

Δεύτερον:  Η αστυνομία δεν τολμάει να επιβάλλει τον νόμο όπως στο Δροσερό έτσι και στο Πούρναλικ.

Τρίτον: Οι εισαγγελικές αρχές δείχνουν, παρ όλο που γνωρίζουν το πρόβλημα από προηγούμενες χρονιές, μία περίεργη ανοχή, την στιγμή μάλιστα που απαγορεύουν το κάπνισμα στην αυλή του νοσοκομείου.

Τέταρτον: Αν τολμούσε χριστιανός να κάνει αυτό που κάνει ο μουσουλμάνος συμπολίτης μας, το λιγότερο που θα συναντούσε, θα ήταν ένα τσουχτερό πρόστιμο και το περισσότερο στα κάτεργα.

Πέμπτον: Η αστυνομία η οποία κλείνει επιχειρήσεις γιατί ενοχλούν με την μουσική τους την γειτονιά και πετάει στο δρόμο εργαζόμενους αφήνοντας τους χωρίς μεροκάματο, δεν εφαρμόζει το νόμο που είναι ξεκάθαρος και που λέει πόσα ντεσιμπέλ μπορεί να προκαλέσει ο πολίτης  στον ιστό της πόλης,  διαφορετικά προβλέπετε τσουχτερό πρόστιμο. Εφιστάτε η προσοχή στην Αστυνομική Διεύθυνση της Ξάνθης. Οι χριστιανοί κάτοικοι του Πούρναλικ θα καταφύγουν στην δικαιοσύνη όχι εναντίων του πολίτη ο οποίος προκαλεί την φοβερή ηχορύπανση, αλλά κατά της αστυνομίας της Ξάνθης, η οποία δεν ασκεί το καθήκον της και δεν επιβάλλει την ισονομία.

Τέλος, η συγκεκριμένη δημοτική αρχή η οποία προεκλογικά δεσμεύτηκε ότι δεν θα επιτρέψει τέτοια φαινόμενα όταν αναλάβει την διοίκηση, υποθάλπει τους εν λόγω ταραχοποιούς και δεν μεριμνά να τους παραχωρηθεί χώρος για να κάνουν τα της θρησκείας τους και των παραδόσεων τους.

Επειδή η δημοτική αρχή είναι ανακόλουθη με αυτά που δεσμεύτηκε προεκλογικά, οι γείτονες της συνοικίας της Ρέμβης – Πούρναλικ- απλά στις επόμενες εκλογές θα αλλάξουν δήμαρχο μιας και ναι μεν δεν παραβαίνει τον νόμο, όμως ως αρχή του τόπου δεν φροντίζει για την ισονομία. Κατά τα άλλα οι δηλώσεις περί εφαρμογής των νόμων είναι σημαία της παρούσης δημοτικής αρχής. Τρομάρα μας.