Με «μπάζα» νέα έργα.

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

 

Βρέθηκα χθες στον Εύοσμο συνοδευόμενος από τον Δημοτικό Σύμβουλο Στεργιάδη Στέργιο ο οποίος με πήγε σε έναν κοινόχρηστο χώρο που εκείνη την ώρα ασφαλτοστρωνόταν.

Τον ρώτησα περί τίνος πρόκειται μιας και  σε «χαλεπούς» οικονομικά καιρούς τα έργα είναι περιορισμένα μου είπε ότι  γίνεται ασφαλτόστρωση στην Κωνσταντίνου Καραμανλή στο Ελευθέριο Κορδελιό και το υλικό που αφαιρούμε το μεταφέρουμε, προκειμένου ο δήμος μας να απαλλάξει τους κατοίκους γύρω από τον χώρο “Παπανικολάου” (πίσω από την πλατεία Ευόσμου), από την σκόνη που δημιουργείται τις ξηρές μέρες και τη λάσπη τις βροχερές μέρες. Ο δήμαρχος με αυτό το σκεπτικό, αποφάσισε να διαστρώσει τον χώρο αυτό (ιδιοκτησίας του δήμου), με ειδικό υλικό που ούτε την δημιουργία σκόνης επιτρέπει, ούτε και λάσπης, τονίζοντας ότι  Δήμος συνεχίζει τα προγραμματισμένα έργα, έχοντας στο πλευρό του την συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών μας.

Φανοποιείο βαφειο Λιανίδης

Για να καταλάβουμε, ο δήμος ξεκίνησε ένα έργο ασφαλτόστρωσης σε κάποια άλλη περιοχή και την πίσσα και τα υλικά που βγήκαν,  αντί να τα πετάξει στα μπάζα ή να τα δώσει στον εργολάβο, συμμάζεψε μία περιοχή και μάλιστα πυκνοκατοικημένη που το καλοκαίρι η σκόνη έπνιγε τους γείτονες και τον χειμώνα τα λασπόνερα.

Η πρωτοβουλία του Δημάρχου Πέτρου Σούλα είναι αξιέπαινη.

Σαφώς και στον προγραμματισμό είναι να γίνει υπόγειο παρκινγκ και χώρος αναψυχής.

Ρωτήσαμε τον Δήμαρχο Ξάνθης αν αυτό συμβαίνει και στην Ξάνθη, μας είπε ότι σαφώς και συμβαίνει…Άλλωστε το προβλέπει ο νόμος.

Το έργο που γίνεται με ανακυκλώσιμα υλικά

Το έργο που γίνεται με ανακυκλώσιμα υλικά

13240562_10207916902898987_6287173968849209137_n

Από αυτό το έργο παίρνονται τα ανακυκλώσιμα υλικά όπου αντι να πεταχτούν σαν μπάζα ή να δοθούν στον εργολάβο "πιάνουν τόπο"

Από αυτό το έργο παίρνονται τα ανακυκλώσιμα υλικά όπου αντι να πεταχτούν σαν μπάζα ή να δοθούν στον εργολάβο “πιάνουν τόπο”