Πήρε το μήνυμα ο Φανουράκης

 

Μέσα από την διαδικασία εκλογής του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ο Μ. Φανουράκη ήρθε και  το μήνυμα στον ίδιο από τους πρώην συναδέλφους του, της πρώην παράταξης του.

Οι πρώην δέκα «σύντροφοι» της παράταξης Στυλιανίδη με την απουσία τους  στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάδειξή του στο αξίωμα του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου,  έδειξαν στον επίδοξο ηγέτη της παράταξης Κοινωνία Δημοτών ότι «Δεν ξεχνούν».

Σαφώς  με βαριά καρδιά ψήφησαν και τα μέλη της δικής του παράταξης, εκτός από τον Θανάση Ξυνίδη, που όπως δείχνουν τα πράγματα στηρίζει την παρουσία του Μ. Φανουράκη και όπως είναι φυσικό, ο παλιότερος της παράταξης, Βασιλούδης Ηλίας να μην  βλέπει με ιδιαίτερα «καλό μάτι» την παρουσία του στην παράταξη.

Ο Ηλίας Βασιλούδης δεν έκρυψε την φιλοδοξία του να ηγηθεί της παράταξης, όμως η παρουσία του Μ. Φανουράκη, μάλλον του χαλάει την «σούπα» και έχει και την πίεση από την παρουσία του Σάββα Μελισσόπουλου όπου σαφώς στους ψηφοφόρους της παράταξης του έχει το προβάδισμα.

Άρα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο για την ανάδειξη του αντιπροέδρου του ΔΣ άναψαν φωτιές και βγήκαν στην επιφάνεια μύχιες σκέψεις.

Βέβαια απουσία των δέκα συμβούλων της συμπολίτευσης, εκτός από το γεγονός ότι είπαν στον Μ. Φανουράκη ότι «Δεν ξεχνούν», έστειλαν ένα μήνυμα στον Δήμαρχο με πολλές αναγνώσεις άσχετα αν δημόσια δεν το δηλώνουν.

Σημμασία έχει ότι η ψήφος της νέας Συμβούλου κας Πυρνάρη, μετά από το σχετικό πολιτικό «μασάζ»  του Μ. Τσέπελη «κολλητού» του Μ. Φανουράκη έσωσε την διαδικασία και το Δημοτικό Συμβούλιο της Ξάνθης έχει αντιπρόεδρο. Διαφορετικά θα έπρεπε να επαναληφτεί η όλη διαδικασία.

Μάλλον του Μ. Φανουράκη του χρωστά χάρη η πολιτική τύχη ή η διορατικότητα του και οι πολιτικοί του ελιγμοί.

 

ΛΙΑΝΙΔΗΣ

από την ψηφοφορία της κ. Πυρνάρη όπου για πολλές ώρες ο Μ. Τσέπελης «κολητός» του Φανουράκη της έκανε πολιτικό «μασάζ» για να στηρίξει τον Μ. Φανουράκη.

Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι η όποια στάση της συμπολίτευσης, δεν επηρεάζει την καριέρα του Μ. Φανουράκη, απλά, όπως λένε οι πρώην “σύντροφοί” του, μην κάνει το λάθος και επιστρέψει πάλι στην παράταξη που τον ανέδειξε και που τον στήριξε.

Είναι κοινό μυστικό ότι μεταξύ των “παλαίμαχων” του Χ. Δημαρχόπουλου, συζητείται έντονα ότι λίγο πριν τις ερχόμενες εκλογές, η παράταξη Κοινωνία των Πολιτών, αν αποχωρήσει ο Θ. Ξυνίδης, θα διαλυθεί και τα “συντροφικά μαχαιρώματα” θα έχουν τον πρώτο τον λόγο.