Ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός που οι «γιατροί» τα «παίρνουν»;

 Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων συνελήφθη χθες γιατρός δημόσιου Νοσοκομείου στη Θράκη, για δωροληψία και απόπειρα εκβίασης.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ιδιώτη ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία ο γιατρός απαίτησε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιήσει χειρουργική επέμβαση στη σύζυγό του σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Χθες, σε προκαθορισμένη συνάντηση στο νοσοκομείο, ο γιατρός παρέλαβε από τον ιδιώτη το παραπάνω χρηματικό ποσό, το οποίο είχε προσημειωθεί.

Άμεσα επενέβησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και συνέλαβαν τον γιατρό, ενώ σε έρευνα στο γραφείο του βρέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.


ScanΔυστυχώς αυτή είναι η κατάντια μας. Άνθρωποι οι οποίοι ψάχνουν την γιατριά τους,  να πέφτουν σε χέρια γιατρών εκβιαστών.

Σαφώς και «ο αναμάρτητος πρώτο το λίθο βαλέτω» και σίγουρα η Ελληνική πολιτεία δεν είναι άμοιρη των ευθυνών για να μην πούμε ότι την κύρια ευθύνη την έχει η ίδια γιατί οι επιστήμονες φτάνουν στο σημείο, μετά από τα σαράντα τους, που είναι στα θρανία, να βγάζουν μεροκάματο χειρότερο και από του ανθρώπου που ασχολείται με την αποκομιδή των σκουπιδιών.  

Μοιραία αυτοί οι επιστήμονες για να αποσβέσουν το κόστος των σπουδών τους θα παρανομήσουν. Άρα ηθικοί αυτουργοί στην προκειμένη περίπτωση είναι η πολιτεία που ενώ αμείβει πολύ καλά τα κομματικά στελέχη, τους βουλευτές και τους υπουργούς, αφήνει στην πείνα τους επιστήμονες.

Σαφώς και πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος.

Σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία είναι παράνομοι οι γιατροί που τα «παίρνουν» και πρέπει να πληρώσουν το τίμημα. Όμως, όπως σε κάθε έγκλημα υπάρχουν οι ηθικοί αυτουργοί, έτσι και στην προκειμένη περίπτωση ηθικός αυτουργός σε αυτό το έγκλημα είναι το ίδιο το κράτος.

Αλήθεια αυτό πότε θα το βάλει στο στόχαστρό της η δικαιοσύνη;

Αλέξανδρος Παυλικιάνος