Απολογιστικό της ΗΜΕΡΙΔΑΣ 15.05.2016, Σωματείου Φίλοι Παιδόπολης Καβάλας

Στην Ημερίδα του Σωματείου Φίλοι Παιδόπολης «Άγιος Γεώργιος» Καβάλας, που συνδιοργανώθηκε με το Δήμο Καβάλας και το ΝΠΔΔ Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη & Προσχολική Αγωγή Καβάλας, υποστηρίχθηκε δε από το Ινστιτούτο ΒΙΑ STOP,την ΠΝΟΗ, τους Ιατρικό και Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, το Σύλλογο Διδασκόντων Π.Ε. Καβάλας, την ΕΛΜΕ και την ΕΡΤ. Παρακολούθησε μεγάλο πλήθος κόσμου: η Αντιδήμαρχος κυρία Κορίνα Χιώτη Πρασσά ως εκπρόσωπος της Δημάρχου, η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη & Προσχολική Αγωγή Καβάλας κυρία Ευαγγελία Δρακονάκη, επαγγελματιών με αντικείμενο την παιδική προστασία, ιατρών, δικηγόρων, προσωπικού του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Καβάλας (η διευθύντρια και ομαδάρχισσες των φιλοξενούμενων παιδιών), εθελοντές και μέλη του Σωματείου μας, ανάδοχοι γονείς, γονείς με παιδοθεσία, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Υποστηρικτών και Φορέων του Νομού μας, φοιτητές και κοινωνικοί λειτουργοί από την Λάρισα, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Δράμα, Ξάνθη και Κομοτηνή. Τους ευχαριστούμε για την ενεργή συνμμετοχή τους!

Δ.Τ. 3

Οι στόχοι της Ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαΐου στο Αμφιθέατρο της Π.Ε. Καβάλας, από 9,30 πμ – 17,00 μμ, επετεύχθησαν με μεγάλη επιτυχία.

Ο πρώτος ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όσο το δυνατόν περισσοτέρων πολιτών για θέματα Κοινωνικής Προστασίας Ανηλίκων, επιτεύχθηκε χάρη στη μεγάλη συμμετοχή του κοινού στην Ημερίδα μας.

Ο δεύτερος ήταν η μεταφορά της γνώσης και των καλών πρακτικών από εννέα κορυφαίους εισηγητές από όλη την Ελλάδα στην Κοινωνία της Καβάλας, ακολούθησε συζήτηση και απαντήθηκαν τα ερωτήματα των συνέδρων, στην συζήτηση που διήρκησε πλέον της μιάμιση ώρας μετά τις εισηγήσεις, σε θέματα αναδοχής και παιδοθεσίας, αλλά και σχετικά με την αποφυγή της βίας προς τα παιδιά, τις μονάδες (Δημόσιες και Ιδιωτικές) προστασίας ανηλίκων σε κρίση και ασυνόδευτων προσφυγόπουλων.

User comments

User comments

Ο τρίτος ήταν η πλήρης και κατά το δυνατόν ολοκληρωμένη ανάπτυξη των σύγχρονων θεμάτων που απασχολούν την Κοινωνική Φροντίδα Ανηλίκων σε κρίση, αλλά και η εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την σύγχρονη αντίληψη παιδικής προστασίας που είναι «η μετάβαση από τα ιδρύματα στην παροχή υπηρεσιών σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας», δηλαδή όλα τα παιδιά να έχουν  την  ευκαιρία να μεγαλώσουν σε  ένα  ασφαλές  οικογενειακό  περιβάλλον ή, όπου αυτό δεν είναι δυνατό, σε μια μονάδα οικογενειακού τύπου που θα πληροί όλες τους τις  ανάγκες, θα σέβεται τα δικαιώματά τους και θα διασφαλίζει ότι μπορούν  να  αξιοποιήσουν  τις  δυνατότητές  τους.

Στο Σωματείο Φίλοι Παιδόπολης «Άγιος Γεώργιος» Καβάλας, πιστεύουμε ότι  κάθε μεγάλη επιτυχία στον κόσμο πραγματοποιείται, όταν κάνουμε περισσότερα από ότι είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε!

Ευχόμαστε αυτή την πολύ σημαντική Ημερίδα να την ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες, από άλλους φορείς σε συνεργασία με μας ή και αυτόνομα, και ιδιαίτερα από τον αρμόδιο φορέα της Περιφέρειάς μας, το «Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας ΑΜΘ».

Ως Σωματείο, που έχει μια πολύ σημαντική πενταετή προσφορά στα παιδιά που βρίσκονται σε κρίση και στην κοινωνία του Νομού Καβάλας, υποσχόμαστε να συνεχίσουμε και να παρέχουμε υψηλού επιπέδου πληροφόρηση σε σχέση με την ενημέρωση και τις καλές πρακτικές, στο Κοινωνικό Σύνολο της πόλης μας, ώστε  η στάση της Κοινωνίας μας παρά τα μνημόνια, να αποκτήσει μια σύγχρονη αντίληψη στo πλαίσιο της οποίας η παιδική προστασία σημαίνει: στηρίζω τους πιο ευάλωτους, εκείνους που είναι σε κρίση ή σε δυσκολία για να μεγαλώσουν εκείνοι τα παιδιά τους. Σε όποιες περιπτώσεις αυτό δεν είναι εφικτό, περνάμε στις εναλλακτικές μορφές οικογενειακού τύπου, φροντίδας ανηλίκων όπως η αναδοχή.

Με   εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Φίλοι Παιδόπολης «Άγιος Γεώργιος» Καβάλας.

xasapis