Πολύ σκουπίδι στην Ξάνθη.

 Untitled

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς τα μέλη της Χ.Α. στην Ξάνθη ενημερώνουν ανελλιπώς τους βουλευτές τους για το τι επικρατεί στον νομό μας και στην πόλη μας. Αυτή τη φορά ο βουλευτής Ιωάννης Λαγός ελέγχει την Κυβέρνηση με ερώτημα του για το  πώς προτίθενται,  οι συναρμόδιοι Υπουργοί της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ,  να προστατεύσουν την δημόσια υγεία και φυσικά την αποφυγή πληρωμής προστίμων από την Ε.Ε. για την παράνομη λειτουργία ΧΑΔΑ.

0

Αλήθεια τι λένε για όλα αυτά  οι βουλευτές της Ξάνθης, ο Δήμαρχος και οι λοιποί παρατρεχάμενοι της διοίκησης του τόπου;


ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ :

1) Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

2) Υπουργείο Υγείας

ΘΕΜΑ : Απειλή για την υγεία των κατοίκων της Ξάνθης

f218af5bbd545b352ec2df15ad63510f_L
Μόλις 1030  μέτρα μετά το Εθνικό Στάδιο της Ξάνθης, στις παρυφές της πόλης ακριβώς δίπλα στις αθλητικές εγκαταστάσεις δίπλα στο σκοπευτήριο του “Θράκα Πελταστή” και στην Βιβλιοθήκη της Πολυτεχνικής Σχολής προ ολίγων μηνών έχει δημιουργηθεί παρανόμως ιδιότυπη χωματερή στην οποία ενδημούν τρωκτικά, μύγες, κουνούπια, σκνίπες και νέφος εντόμων που αποπνέουν έντονη δυσοσμία αναδύοντας εικόνα Αφροασιατικής πόλης. Αναλόγως εξοργιστικό είναι και το γεγονός πως περίπου 180 μέτρα μακρύτερα υπάρχουν και οι γεωτρήσεις υδροληψίας που υδροδοτούν μεγάλο μέρος του Ξανθιώτικου πληθυσμού.

Ταυτόχρονα στον παρακείμενο χείμαρο Κόσυνθο υπάρχει μισθοδοτούμενος φύλακας αλλά απορίας άξιον είναι πως και τι προστατεύει.

 

 

 

 

 

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός :

Με δεδομένο πως οι χωματερές είναι πλέον απαγορευμένες και η ύπαρξή τους επισύρει βαρύτατα πρόστιμα από την ΕΕ, επειδή πλειστάκις οι κάτοικοι της πόλης διαμαρτύρονται για την δημιουργία μόλυνσης και τους κινδύνους για την υγεία των πολιτών τι είδους μέτρα προτίθεται να  ληφθούν για την προστασία της υγείας των κατοίκων της Ξάνθης ;

 xasapis

Αθήνα,   16 Μαίου 2016

Ο ερωτών Βουλευτής

 

 

Ιωάννης Λαγός

Βουλευτής Β’ Πειραιώς

ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ