«Τους βουλευτές της Ξάνθης τους είδα στην μικρή δεξίωση που παρέθεσα την 28η Οκτωβρίου και συμφωνήσαμε να γίνει από την πλευρά τους μία εθυμοτυπική επίσκεψη και να συζητήσουμε τα προβλήματα του νομού. Μετά τους Ξαναείδα την 25η Μαρτίου και συμφωνήσαμε το ίδιο. Ελπίζω να τους δώ την 28η Οκτωβρίου για να ξαναπούμε το ίδιο».

 

Δυστυχώς για τους Ξανθιώτες θα υπομένουν το μαρτύριο της σταγόνας στον δρόμο Κομοτηνή-Λάγος-Ξάνθη λόγω της διέλευσης  των τουρκικών φορτηγών.

 

Το θέμα ξεκίνησε όταν πολλοί ακροατές της εκπομπής «ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ» στον super fm παραπονέθηκαν για τον δρόμο που συνδέει την Κομοτηνή με την Ξάνθη μέσω Πόρτο Λάγος όπου λόγω της συχνής διέλευσης των τουρκικών φορτηγών, τον έχουν μετατρέψει σε καρμανιόλα.

Εκτός από το ότι κινδυνεύει η ζωή των οδηγών  ΙΧ και των συνεπιβατών, οι υλικές φθορές που υφίστανται τα οχήματα είναι και κοστοβόρα αλλά και επικίνδυνα για την ασφάλεια των ιδίων.

Μία άλλη παράμετρος που μπαίνει είναι ότι τις παρεμβάσεις στο οδόστρωμα τις πληρώνει και πάλι ο Ελληνικός λαός και μάλιστα τον τελευταίο καιρό γίνονται ποιο τακτικά.

Φυσικά ο λόγος είναι για να γλυτώσουν οι οδηγοί των διερχόμενων τουρκικών φορτηγών τα διόδια που υπάρχουν στο ύψος του Ιάσμου. Κάτι ανάλογο, όπως μας είπαν οι ακροατές που επικοινώνησαν μαζί μας συμβαίνει στις περισσότερες περιοχές της Χώρα χωρίς το κράτος να παρεμβαίνει.

Την μη παρέμβαση αλλά και την αδιαφορία του κράτους των Αθηνών αλλά και της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, την περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Ζαγναφέρης τον οποίο και καλέσαμε στην εκπομπή προκειμένου να ενημερώσει τους συμπολίτες ακροατές μας.

Για τον λόγο αυτόν θέσαμε τα ερωτήματα των ακροατών αλλά και τις προτάσεις τους στον Αντιπεριφερειάρχη Κ. Ζαγναφέρη.

Απαντώντας ο Αντιπεριφερειάρχης έδωσε δίκιο στην γκρίνια και τους φόβους των οδηγών των ΙΧ που χρησιμοποιούν τον δρόμο, επισημαίνοντας ότι ήδη έχει ξεκινήσει η κοστοβόρα παρέμβαση στον δρόμο Κομοτηνής Λάγος Ξάνθης, εννοείτε με χρήματα του Ελληνικού λαού.

Τον ρωτήσαμε γιατί δεν παρεμβαίνει η Περιφέρεια και γιατί δεν βάζει πρόστιμα η τροχαία για την χρήση των φορτηγών του δρόμου.

Η απάντηση του κ. κ. Ζαγναφέρη αφοπλιστική. «Δεν απαντάει κανένας στα Υπουργεία. Ούτε οι Γενικοί Γραμματείς, αλλά ούτε και τα διευθυντικά στελέχη των Υπουργείων. Όσο για τους Υπουργούς; Μας έχουν γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων τους».

Ρωτήσαμε ποια ήταν η επικρατέστερη πρόταση της Περιφέρειας προς τα αρμόδια Υπουργία και η απάντηση ήταν ότι πρότειναν στα συναρμόδια Υπουργεία οι νταλίκες που μπαίνουν στην Χώρα μας να πληρώνουν σύμφωνα με το τιμολόγιο τους που γράφει τον προορισμό τους, τα τέλη διέλευσης διοδίων στην αρχή ή στην έξοδο της Χώρας όπως γίνεται σε όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες αν είναι διερχόμενοι από την Χώρα.

Όταν ρωτήσαμε τι απάντησαν τα συναρμόδια υπουργεία είπε ότι μας έχουν γραμμένους στα παλιότερα των υποδημάτων τους αφού πλέον όχι μόνο δεν απαντούν στα έγγραφα που στέλνει η Περιφέρεια αλλά δεν σηκώνουν καν τα τηλέφωνα.

Όταν τον ρωτήσαμε αν είχε επαφή με τους τοπικούς βουλευτές μειδίασε και απάντησε λέγοντας. «Τους βουλευτές της Ξάνθης τους είδα στην μικρή δεξίωση που παρέθεσα την 28η Οκτωβρίου και συμφωνήσαμε να γίνει από την πλευρά τους μία εθιμοτυπική στην  επίσκεψη στην Αντιπεριφέρεια και να συζητήσουμε τα προβλήματα του νομού. Μετά τους Ξαναείδα την 25η Μαρτίου και συμφωνήσαμε το ίδιο. Ελπίζω να τους δω την 28η Οκτωβρίου για να ξαναπούμε το ίδιο. Το συμπέρασμα δικό σας».

Συνέπεια όλων των παραπάνω είναι ότι η προσοχή όλων των οδηγών θα πρέπει να είναι ιδιαίτερη και φυσικά να πληρώνουμε όλοι μας για τις όποιες επισκευές γίνονται στην άσφαλτο γιατί δυστυχώς το κράτος του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη διαπραγματεύεται και δεν έχει το χρόνο να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα ασφάλειας των πολιτών αλλά και την κατασπατάληση των πόρων των Ελλήνων φορολογουμένων.

Και αυτό που πληροφορηθήκαμε αγγίζει βέβαια τα όρια του παραλόγου αλλά η πληροφορία μας είναι διασταυρωμένη.

Η τροχαία δεν επιβάλλει πρόστιμα στους τούρκους οδηγούς νταλίκας γιατί λέει δεν υπάρχει εκείνο το νομικό καθεστώς ο οδηγός, αν κάνει τροχαία παράβαση, να πληρώσει την κλίση του στην Ελλάδα.

Όταν φεύγει, όπως μας είπαν, κινείται η διπλωματική διαδικασία πληρωμής του τροχαίου προστίμου, η οποία όμως ποτέ δεν τελεσφορεί.

Γιατί λοιπόν ο τούρκος οδηγός της νταλίκας να μην γράψει στα παλαιότερη των υποδημάτων του τους νόμους αυτού του κράτους όταν το ίδιο το κράτος αδιαφορεί για την εφαρμογή τους;