Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος.

PAYLIKIANOSLABRAKAI
Ο Καθένας μπορεί να τρέφει αυταπάτες για τον εαυτό του. Όμως όταν κανένας αποφασίζει για την τύχη 10εκ. πολιτών, τότε σίγουρα οι πράξεις του είναι ποιο κοντά στην απάτη και εφ όσον υπάρχει οικονομικό όφελος, σύμφωνα με τα λεξικά, είναι σίγουρα απάτη.

«Άγνωστε αι βουλαί του ΣΥΡΙΖΑ».

 

Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Τσίπρας ο κ. Κατρούγκαλος και οι όμοιοι του συγκυβερνώντες,  ζούνε σε έναν ιδεατό, φτιαγμένο μέσα στο μυαλό τους κόσμο, λέγοντας ότι  τα μέτρα που ψήφισαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στην Βουλή, με οδοφράγματα τύπου Βόρειας Κορέας και μαύρο στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, μας πάνε στον…Παράδεισο αφού θα πληρώσουν μόνο οι έχοντες σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, ενώ αυτοί που θα μείνουν στην σφαίρα του αφορολόγητου, μαζί με τις χείρες και τα ορφανά, δεν θα πληρώσουν.  Τώρα  αν εσκεμμένα με αυτά τα μέτρα που ψηφίζουν, ενδιαφέρονται για την καρέκλα τους και τίποτε άλλο τότε σίγουρα κάτι άλλο συμβαίνει. Με αυτή την λογική η αυταπάτη δεν απέχει από την απάτη. Άλλωστε ο κ. Κατρούγκαλος ήταν κάθετος εχτές στον Ενικό και στον Νίκο Χατζηνικολάου. Δηλαδή πάμε καρφί για τον…παράδεισο. Δεν διευκρίνισε ακριβώς ποιόν παράδεισο. Τον επί γης; ή τον επουράνιο και αν θα βρεθούμε εκεί από την πείνα, τον λιμό, λοιμό και καταποντισμό. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο  αν συνεχίζει να περνάει τέτοια μέτρα από την Βουλή.

Όμως η γνώμη των πολιτών της  Ξάνθης, έχει εντελώς αντίθετη γνώμη και είναι πολύ μακριά από τον εικονικό παράδεισο που μας ετοίμασαν.

Τουλάχιστον αυτό το συμπέρασμα βγαίνει μετά από τις δηλώσεις τους και τις τοποθετήσεις στην Βουλή και στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Ότι, δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, αυτοί που θα έσκιζαν τα μνημόνια με έναν νόμο και ένα άρθρο, μας έχουν ετοιμάσει έναν παράδεισο που θα ζούμε εμείς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας με μόλις 385 ευρώ εθνική σύνταξη. Να είναι καλά οι άνθρωποι αφού μεριμνούν για εμάς χωρίς εμάς.

 

Τι θα συμβεί αν εφαρμοστούν τα μέτρα που ψηφίστηκαν στην Βουλή το περασμένο Σαββατοκύριακο;

 

ΦΠΑ 24% όπου χιλιάδες είδη ευρείας κατανάλωσης θα σκαρφαλώσουν ακόμη περισσότερο και θα γίνουν απλησίαστα για τον κάθε νοικοκύρη ο οποίος θα στραφεί, αν έχει δουλειά και φέρνει κάποιο μεροκάματο στο σπίτι στα απολύτως απαραίτητα.  Αμέσως θα καταγραφεί πτώση στον τζίρο στα καταστήματα τροφίμων, θα απολυθεί προσωπικό, θα χαθούν πόροι για τα δημόσια ταμεία θα μπούνε λουκέτα.

Αύξηση στα υγρά καύσιμα που θα φτάσει περίπου στα 10 λεπτά το λίτρο. Αποτέλεσμα αύξηση στα μεταφορικά, μείωση κατανάλωσης από τους πολίτες οι οποίοι θα περιορίσουν ακόμη περισσότερο τις μετακινήσεις τους, μειωμένα έσοδα για το κράτος.

Ειδικό τέλος, όπως αναφέρει η ειδησεογραφία, σε όσους καπνίζουν ηλεκτρονικό τσιγάρο, οπότε δεν θα έχουν μεν παράπονα οι καπνιστές αλλά θα υλοποιηθεί αυτό που ακούγεται εν ήδη αστεϊσμού ότι η κυβέρνηση θα φορολογήσει τον αέρα που αναπνέουμε. Δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα,  αφού ο «καπνός» που βγαίνει από ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ατμός άρα αέρας, άρα φορολογείται λοιπόν ο αέρας, μαζί με τα είδη καπνιστών που θα φορολογηθούν, εννοείται ότι περισσότεροι θα είναι αυτοί που θα καπνίζουν λαθραία τσιγάρα άρα μεγαλύτερη απώλεια εσόδων για το κράτος.

Τώρα βέβαια στα μέτρα που πάρθηκαν από την συγκυβέρνηση προβλέπουν και ειδικό τέλος για τον καφέ. Ισχύουν τα παραπάνω συν το γεγονός ότι πλέον τα μπαλκόνια και οι αυλές των σπιτιών θα γίνουν χώροι μάζωξης όπως τα παλιά καλά χρόνια και εκεί θα απολαμβάνει ο καθένας το καφεδάκι του. Τι σημαίνει αυτό; Απώλεια θέσεων εργασίας από τα καφέ, λουκέτα στα περισσότερα από αυτά, απώλεια εσόδων για το κράτος.

Και τώρα η χαριστική βολή. Αφού η παρούσα κυβέρνηση «σακάτεψε» στην κυριολεξία τους αγρότες  με αποτέλεσμα τον έναν από τους δύο πυλώνες της οικονομίας να τον καταστρέψει, τώρα θέλει να σακατέψει και τον δεύτερο και τελευταίο πυλώνα της οικονομίας τον τουρισμό με το τέλος διανυκτέρευσης με ότι αυτό συνεπάγεται για τις επιχειρήσεις που απασχολούνται στον τουρισμό αφού θα μετακυλησθεί στην τελική τιμή. Άρα μη ανταγωνιστικότητα, απώλεια θέσεων εργασίας, λουκέτα στα ξενοδοχεία.

 

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΣΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ;

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Άγνωστε αι βουλαί του ΣΥΡΙΖΑ».