Ο Σύλλογος  Ποντίων Ν. Ξάνθης,με την ευκαιρία της γιορτής της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας, τίμησε  τη «Μάνα της Προσφυγιάς», τελώντας Θεία Λειτουργία μεθ’ αρτοκλασίας, στις 8 Μαϊ.2016, στον Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου στο 7ο χλμ Ε.Ο ΕΧΙΝΟΣ-ΘΕΡΜΕΣ.

Εκκλησιασμός στον Ι.Ν. Αγ.Ιωάννου του Θεολόγου (8-5-2016)

Ιερούργησε ο Πατήρ Κωνσταντίνος, ενώ επικεφαλής στο ψαλτήρι ήταν ο κ. Βολοβότσης.  Στην διάρκεια της αρτοκλασίας, αναπέμφθηκαν και οι σχετικές δεήσεις ”Υπερ Υγείας” για τους προσφέροντες τα δώρα, όπως και για τους Πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας και τους άνδρες του Στρ. Φυλακείου.
Το εκκλησίασμα ήταν συνολικά πάνω από 60 άτομα που προσήλθαν από την Ξάνθη για να εκκλησιαστούν, με 1 μισθωμένο λεωφορείο (από το Σύλλογο Ποντίων) και 2-3 ΙΧΕ οχήματα. Στο εκκλησίασμα  ήταν και προσωπικό από Στρ.Μονάδες της περιοχής.
Μετά τον εκκλησιασμό, έγινε και απαγγελία ποιήματος αφιερωμένο στη  ”Μάνα της Προσφυγιάς”, από την Κα Βολοβότση. Στη συνέχεια “ανάδοχος” Σύλλογος, παρέθεσε δωρεάν καφέ και άλλα εδέσματα, για όλο το εκκλησίασμα σε  ξενοδοχείο της περιοχής.
Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, στον Πρόεδρο κ. Θεόδωρο Ρωμανίδη όπως και σε όλο το ΔΣ και μέλη του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης  για την άρτια οργάνωση , όπως  σε όσους και όσες προσήλθαν, καθώς και το Δ’ Σ.Στρατού για τη διάθεση της μεγαφωνικής συσκευής (με ηλεκτρογεννήτρια).
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Εκκλησιασμός στον Ι.Ν. Αγ.Κυριακής & Κοσμά του Αιτωλού στη Μύκη (15-5-2016)

αναρτήθηκε στις πριν από 2 ώρες από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης [ ενημερώθηκε πριν από 2 ώρες ]
Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης “ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ” θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 15 Μαΐου Θεία Λειτουργία μετά Αρτοκλασίας στον Ι. Ναό Αγ. Κυριακής και Κοσμά του Αιτωλού στην Μύκη.
Μετά την Θεία λειτουργία θα προσφερθεί καφές στο παρακείμενο καφενείο.
Η μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί με λεωφορείο δωρεάν.
Αναχώρηση στις 8:00 π.μ. από την Δημοτική Αγορά ( 40 Εκκλησιών). Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 13/5/2016 στα τηλέφωνα: 6980600534 (κ. Τολιοπούλου Ελένη) & 6937093262 (κ. Εφραιμίδη Ανδρέα).